Van'ın Gürpınar ilçesinde 6 bin 700 ton silajlık mısır yetiştirildi

Van'ın Gürpınar ilçesinde bu sene 40 çiftçi tarafından silajlık mısırdan 6 bin 700 ton hasat elde edildi.

Ekleme: 08.09.2022 18:05:16 / Güncelleme: 08.09.2022 18:44:36 / Ekonomi / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hayvanlar için ek besin olan ve süt veriminin artmasına yardımcı olan silajlık mısırın hasadı yapıldı.

Verimli arazilere ve sulak alanlara sahip Van'ın Gürpınar ilçesinde yetiştirilen silajlık mısır, üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Yüzde 75 hibe ile üreticilere dağıtılan sertifikalı tohumlardan her sene ciddi anlamda verim alınıyor.

 

Yapılan hasadı yerinde inceleyen ve traktörle mısır biçimine de katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, her zaman üreticinin ve tarımın yanında yer aldıklarını belirtti.    

Van'da tarım ve çiftçilik adına güzel işlerin yapıldığını ifade eden Balcı, "Gürpınar'da bu sene 40 çiftçimiz ile 6 bin 700 ton civarında silajlık mısır elde edeceğiz. Bu durum hayvan yemi açısından çok anlamlı ve önemlidir." dedi.

Van Valisi Dr. Ozan Balcı

Balcı, "Ayrıca bu sene 50 milyon TL tutarında da sertifikalı tohumu çiftçilerimize dağıtıyoruz. Bir yıl ödemesiz 5 yıl vadeli sıfır faizli koyun projemizi başlattık. Bu projede mera ıslah projesi, veterinerlik hizmetleri ve koyunların sigortalanması, erkek kuzu kesiminin garanti altına alınması, dişi kuzu kesiminin engellenmesi projelerimiz var. Hedefimiz her aileye 100 koyun vermek istiyoruz. İnşallah 2 yıl içerisinde 10 bin kişiye bir milyon koyun vermeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hayvancılık yaparken ciddi sıkıntılar çekiyorduk"

Mehmet Malat

Süt üreticiliği ve çiftçilik yapan Mehmet Malat, şunları söyledi:

"2 yıl önce kaymakamlık ve ilçe tarım müdürlüğü tarafından geliştirilen mısır projesinin ilk üreticileriyiz. Hayvancılık yaparken çok ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Kaba yem üretimimiz çok düşüktü. Kendimize yetemiyorduk. Yerel yönetimlerin bizi bu şekilde desteklemesi bizi çok rahatlattı. Ürettiğimiz mısırın bize ciddi anlamda katkısı var. Bu anlamda kaymakam ve ilçe tarım müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler