SMA hastası Melik'in ailesinin feryadı: Lütfen oğlumuza nefes olun

SMA Tip 1 hastası Melik Alparslan Atabay'ın anne babası, çocuklarının gözlerinin önünde eridiğini ve nefes almada çok zorlandığını belirterek hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Ekleme: 26.08.2022 14:09:47 / Güncelleme: 26.08.2022 14:11:06 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Malatyalı Atabay ailesinin imtihanı Melik bebek 2 aylıkken başladı. 2 aylıkken hastaneye götürülen Melik bebeğe, SMA Tip hastalığı teşhisi konuldu ve 5 ay boyunca hastanenin yoğun bakımında entübe olarak kaldı. Bu süreçte 5-6 defa kalbi duran ve tekrar hayata döndürülen Melik bebek, durumu biraz iyiye gidince 5 gün önce taburcu edilerek evine gönderildi. Melik bebek, şu an yatağa mahkûm ve şırıngayla midesine takılan hortumla yaşam mücadelesi veriyor.

 

Melik bebeğin yaşama tutunması için yaklaşık 32 milyon TL'ye ihtiyacı var. Ailesinin 2 ay önce valilik izinli başlattığı yardım çalışması ise çok yavaş ilerliyor ve 2 ay içinde ancak yüzde 2'ye ulaştı. Melik bebeğin, akranları gibi yürüyüp, koşup, oynayıp, yiyip içmesi ve en önemlisi de rahat nefes alabilmesi için hayırseverlerden ve yetkililerinden yardımı bekliyor.

"Teşhis konulduktan sonra 5 ay hastanede kaldı ve bu süreçte 5-6 defa da kalbi durdu"

SMA tip 1 Hastası Melik Alparslan Atabay 

Oğlu Melik'e 2 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulduğunu belirten anne Canan Atabay, "Sınavımız 2 aylıkken başladı. Teşhis konulduktan sonra 5 ay hastanede kaldı. Bu süreçte 5-6 defa da kalbi durdu. Nefes almakta zorlanıyor, beslenmekte zorlanıyor ondan midesi delinmek zorunda kalındı. Çok sıkıntı çekiyor ama oda yaşamak için mücadele ediyor ve yaşamak istiyor. İnsanların merhametine, vicdanına kaldı. Bize elini uzatacak insanları bekliyoruz. Oğlum için herkesten yardım bekliyorum. Oğlumuz yaşamak için mücadele ederken bizim durmamız olmuyor. Lütfen bu bebeğe can olun. Oğluma yardımcı olun. Hayırseverlerden, devletten herkesten yardım bekliyoruz." dedi.

"Bir anne için en zor olan çocuğunun gözleri önünde erimesidir"

Anne Canan Atabay

Çocuğunun gözlerinin önünde erimesini görmenin kendisine çok zor geldiğine vurgu yapan anne Atabay, "Her gün nefessiz kalması çok zor oluyor. Bir anne olarak oğlumun nefes almasını istiyorum. Hiçbir şeyin tadını bilmiyor. Hareket etmek istiyor ancak hareket edemiyor. Bakımı temizliği çok zor! Günde az 15 defa aspire etmek ve sırtına vurmak zorundayız. O kadar çok nefessiz kalıyor ki geceleri yatamıyorum. Yarım saatte bir kalkıp bakmak zorundayım çünkü nefessiz kalıyor ve sesi çıkmıyor. Ne onun ne benim dayanacak gücümüz kalmadı. Uykusuzuz sürekli başındayız. Banyosunu yaptıramıyorum, sürekli onu hareket etmemiz gerekiyor çünkü vücudu uyuşuyor. Makinesiz nefes alamıyor. Tabi biz bunları söylerken haşa isyan etmiyoruz. Bu Rabbimizin bizlere bir hediyesidir. Tabi bu sadece bizim imtihanımız değil, birçok aile bu imtihandan geçiyor." ifadelerini kullandı.

"Oğlumuz nefessiz kalmasın, yürüsün, koşsun, oynasın, anne-baba desin. Lütfen destek olun"

İnsanların yardımına ve desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen anne Atabay, "İnşallah oğlumuz herkesin desteğiyle yaşayacak. Şimdiden destek olan olmayan herkesten Allah razı olsun. Bir anne olarak sizlere çağrıda bulunuyorum. Oğlumuz nefessiz kalmasın, yürüsün, koşsun, oynasın, anne-baba desin. Yemek yiyebilsin ve yaşamayı bilsin. Lütfen destek olun." diye çağrıda bulundu.

"Kampanyamızdan 2 ay geçmesine hala yüzde 2'lerdeyiz. Kimse benim 5 lira ile 10 liramla kampanya bitmez demesin. Bu kampanyalar, bir lira 5-10 liralarla bitiyor"

 Baba Mehmet Atabay

Oğlu Melik'in teşhis konulduktan sonra 5 ay hastanede yattığını ve 3 gündür taburcu edildiğini kaydeden Baba Mehmet Atabay ise "Oğlum devamlı acı çekiyor. Bu hastaların bugünü yarını yoktur. 2 aydır valilikten izin alarak yardım kampanyası başlattık ancak kampanyamız çok yavaş ilerliyor. Daha yüzde 2'deyiz. Her türlü desteğe ihtiyacımız var ve herkesten yardım bekliyoruz. Kimse demesin benim 5 lira ile 10 liramla kampanya bitmez. Bu kampanyalar, bir lira 5-10 liralarla bitiyor. Biz bunu Destan Duru kampanyasında gördük. Melik'in de akranları gibi koşup oynamasını ve kucağımıza almayı istiyoruz. Şu an sürünme anı ama yatağa mahkûm. Sürekli ağlıyor, hiç gülmüyor. Hangi anne-baba çocuklarının gözlerinin önünde eridiğini görmek ister? Ama bu çocuklar gün gün eriyor. Bizim gibi rahat nefes alamıyor ve rahat yiyip içemiyor. Allah rızası için Melik'in ellerinden tutun." diyerek oğlu için yardım talebinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler