Bitlis’te “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği vatandaşlardan teveccüh gördü

Kur'an Nesli Platformu Bitlis Temsilciliği tarafından düzenlenen ve farklı camilerden yüzlerce öğrencinin katıldığı "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Ekleme: 26.08.2022 10:50:11 / Güncelleme: 26.08.2022 10:50:11 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur'an Nesli Platformunun birçok ilde düzenlediği "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği Bitlis'te yoğun teveccüh gördü.

Yaz Kur’an kursunun bitmesiyle düzenlenen etkinliğe, kentin birçok camisinde yüzlerce öğrenci katıldı.

Hocalarıyla birlikte 870 yıllık tarihi Merkez Ulu Camii’nde bir araya gelen çocuklar, önce cemaatle iki rekât namaz kıldı, akabinde ellerini semaya kaldırarak duaya durdular.

İlahilerin seslendirildiği etkinlikte Kur’an-ı Kerim okundu. Burada çocuklara cami ve namazın önemini anlatan 8 Ağustos Cami imam hatibi Suphullah Uysal, Hazreti Adem’den bugüne kadar iman eden herkes için caminin çok önemli olduğunu söyledi.

Uysal, “Hazreti Adem yeryüzüne gönderildikten sonra, ilk olarak Kabe’yi inşa etti. Son Peygamber olan Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem), Medine’ye hicret ederken Küba’da ilk olarak cami yapıyor. Buradan Medine’ye varınca, kendi evinden önce cami inşa etti.” dedi.

“Cami, Müslümanları bir arada tutan yerdir”

Caminin çok önemli olduğuna vurgu yapan Uysal, şunları söyledi:

“Cami; renkleri, ırkları, dilleri ne olursa olsun, Müslümanları bir arada tutan yerdir. Onun için Yüce Rabbimiz, ‘Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.’ buyuruyor. Peygamber Efendimiz bir hadisinde, ‘Caminin tamiratı, Müslümanların camiye gelmesiyle olur.’ buyuruyor. Eğer Müslümanlar camiye gelirse, camiyi tamir etmiş olurlar. Eğer camiye gelmezlerse, camiyi yıkmış olurlar. Camiyi kafir ve zalimler yıkar. Sizler camiye gelerek, camiyi ihya ediyorsunuz.”

Etkinliğe katılmak üzere ulu camiye gelen çocuklara il müftülüğü tarafından ikramda bulunuldu.

Daha sonra çocuklar, tekbir ve salavatlarla şehir merkezinde bulunan tarihi camileri gezdiler. Çocukların yürüyüşü esnasında çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar, alkış çalarak çocukları tebrik ettiler.

Son olarak Feyzullah el Ensari türbesini ziyaret eden çocuklara, imam hatip Ömer Işık tarafından sahabeler hakkında kısa bilgi verildi.

Programa katılarak duygularını paylaşan çocuklar, kendilerini eğiten hocalarına ve programı düzenleyen Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ettiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler