Berber ve kuaförler için alınan "haftada bir gün dinlenme" kararı olumlu karşılandı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara; Ticaret Bakanlığının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il Valiliğine gönderdiği kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Ekleme: 22.08.2022 15:50:17 / Güncelleme: 22.08.2022 15:50:44 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni karara göre; berber ve kuaför işletmeci ve çalışanları en az haftanın bir günü dinlenme fırsatı bulacak.

Berber ve kuaförler için bakanlıkça alınan yeni kararı değerlendiren Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, daha önceleri berberler olarak böyle bir karar aldıklarını ancak yasal zemin olmadığı için aldıkları karara uymayanların olduğunu belirterek kararı çok güzel karşıladıklarını söyledi.

 

Bu kararın, yıllardır bekledikleri bir haber olduğunu aktaran Kara, "Biz berberler odası olarak zaten kendi almış olduğumuz kararla bir gün kapalıydık. Kanun olmadığı için bazı bölgeleri kapatamıyor, sıkıntılar yaşıyorduk. Belediyelerle sıkıntılar yaşanıyordu. Ticaret Odasına kayıtlı olanlar, karma odalara kayıtlı ve AVM'lerdeki üyelerle sıkıntılar yaşanıyordu. Bu düzenlemeyle beraber Türkiye'deki tüm berber, kuaför ve güzellik salonları için haftanın bir günü kapatma kararı çıktı. Bunun için çok sevinçliyiz. Ankara Berberler Odası olarak zaten kendi üyelerimizin yüzde 80'i haftanın bir günü kapatıyordu. İnşallah bundan böyle hepsi kapatmış olacak. Bu kararla haksız rekabet önlenmiş olacak. Bu karar elimizi güçlendirdi. Aslında bizlerin de haftanın bir günü ailemiz ve çocuklarımıza zaman ayırma imkânı doğdu." dedi.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı gününe denk gelen düğün ve özel günler için müşterilerini mağdur etmeyeceklerini belirten Kara, "Müşterilerimiz rahat olsunlar biz onları özel günlerinde mağdur etmeyeceğiz. Zaten bununla alakalı kendi içimizde, Vali Bey ile de bu konuyu görüşeceğiz. Onları mağdur etmeyecek şekilde damat tıraşlarına bir iki saat izin vererek işlerini hal etmiş olacağız. Bizler müşterilerimizin her zaman yanındayız. Müşterilerimiz de bir gün bizim yanımızda olsun." ifadelerini kullandı. 

Bu kararın esnaf ve sanatkarlara hayırlı olması temennisinde bulunan Kara, kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar