İşgal güçleri Filistinli esirlerin koğuşuna baskın düzenledi

İşgal güçleri bugün (21 Ağustos Pazar) öğleden sonra Hadarim Cezaevi’nde Filistinli esirlerin alıkonulduğu bir koğuşa baskın düzenledi.

Ekleme: 21.08.2022 19:36:48 / Güncelleme: 21.08.2022 19:37:17 / Dünya
Destek için 

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Hadarim Cezaevi’ndeki bir koğuşa baskın düzenlediğini ve Filistinli esirlerin kaldığı koğuşta arama yaptığını bildirdi.

Filistinli esirlerin 'Filistin Davasınaa' bağlılıklarını zayıflatmak için sürekli baskı uygulayan Siyonist işgal rejimi askerleri ani baskınlarla mahkumların morallerini bozmaya çalışıyor.
 Esir Kulübü, Hadarim Cezaevi’nde tutulan Filistinli esirlerin çoğunun uzun süreli hapis cezalarına mahkûm edilen esirler olduğuna dikkat çekti.

 Bu arada, Esir Hareketi Yüksek Komitesi, bu hafta başından itibaren taktiksel bazı adımların atılacağını ve en fazla iki hafta sonra da açlık grevine başlanacağını açıkladı.
 Esir Hareketi, ihlallerine son vermesi ve haksız kararlarından vazgeçmesi için cezaevleri idaresine ilk ve son uyarı olarak Pazartesi ve Perşembe günlerinde açlık grevi yapılacağını ve güvenlik muayenesine çıkılmayacağını ifade etti.

 Filistin halkından ve direniş gruplarından bu mücadelede esirlerin yanında yer almalarını isteyen Esir Hareketi, Filistin halkının başta esirler davası olmak üzere haklı davalara daima destek verdiğini hatırlattı.

 İşgal rejimi zindanlarında hâlihazırda 30’u kadın ve 180’i çocuk 4650 civarında Filistinli esir tutuluyor. Esirlerden 650’si uluslararası hukuka aykırı idari hapis cezalarıyla alıkonurken, işgal rejimi zindanlarında ayrıca en ağırı esir Nasır Ebu Hamid olmak üzere 23 kanser hastası esir bulunuyor.