Son dakika: İran ilk raporu açıkladı! Helikopter neden düştü? Kaza mı saldırı mı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetin helikopterlerinin kaza yapması sonucu hayatını kaybetmiş, kazayla ilgili bir inceleme heyeti oluşturulmuştu. Heyet ilk raporunu açıkladı.

Ekleme: 23.05.2024 22:56:49 / Güncelleme: 23.05.2024 23:26:35 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter pzar günü akşam saatlerinde  kaza yaptı. Saatler süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda helikopterin kaza yaptığı bölgeye ulaşıldı. Helikopterdeki yolcuların tümünün yaşamını yitirdiği açıklandı.

Dünyanın gündemine oturan kazanın soruşturulmasıyla ilgili inceleme kurulu oluşturuldu.

İran Silahlı Kuvvetleri kazaya ilişkin ilk raporun açıklandığını duyurdu. Açıklamada,  İran Cumhurbaşkanı'na ait helikopterin bir tepeye çarpması sonucu yangına maruz kaldığı, helikopterin gövdesinde silah izi  veya benzeri herhangi bir şeye rastlanmadığı belirtildi.

Helikopterin düşmesinden yaklaşık bir buçuk dakika önce pilotun, kendisine eşlik eden iki helikopterle iletişim kurduğu da ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca Helikopterin düştüğü yerin İran insansız hava araçlarıyla bulunmasının ardından operasyon sona erdiği, helikopter mürettebatının kontrol kulesi ile yaptığı iletişim ve diyaloglarda şüpheli bir noktaya rastlanmadığı belirtildi. 

Kazaya ilişkin belge ve izlerin büyük bir kısmı toplandığı belirtilen açıklamada derinlemesine incelemenin de devam edeceği vurgulandı. 

Etiketler: