Sağlık Ocağında aile hekimi izne ayrılınca hastalar mağdur oldu

Siirt’in Tillo ilçesinde izne ayrılan Aile Hekim'inin yerine başka bir doktorun görevlendirilmemesinden dolayı mağdur olan vatandaşlar, bu durumun kabul edilemez olduğunu söylediler.

Ekleme: 19.08.2022 17:15:21 / Güncelleme: 19.08.2022 18:36:38 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Konuyla ilgili İLKHA’ya yaşadığı mağduriyeti anlatan Adnan İnan, sabah Saat 10 sıralarında yüksek ateşten havale geçiren küçük oğlunu ilçe sağlık ocağına götürdüğünü ama ne görevli bir doktor ne de bir sağlık çalışanına rastlayamadığını söyledi.

"Doktor izne ayrılmışsa yerine nöbetçi doktor olmaz mı?"

40 derece ateş ile yanan oğlunu sağlık ocağına götürdüğünde ne bir doktor ne de bir sağlık çalışanını içerde bulamadığını iddia eden İnan, "İçeride hiç kimsenin olmadığını görünce adeta çıldırdım, benim çocuğumun ateşi yaklaşık 40 dereceye ulaşmıştı. Ben onu acilen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmek zorunda kaldım. Bu durumu yetkililere haber verdim. Her bir köy, mezra da onlarca doktor var diyorlar. Bir ilçenin bir doktor hakkı yok mu, doktor izne ayrılmışsa yerine nöbetçi doktor olmaz mı? Yeter artık vatandaşlar bıktı. Burada hizmet bekliyoruz. Biri kalp krizi geçirse doktor bulunmadığı için ölecek." şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

Bir mahallenin sağlık ocağında doktor var ama bir ilçenin sağlık ocağında doktor yok

Bir ilçenin sağlık ocağında doktor olmamasının rahatsızlık verici olduğunu ifade ede Subat Velioğlu, "Sağlık ocağına geldiğimizde ne bir doktor var ne de bir sağlık çalışanı vardı. Odalara baktık bomboş, hiç kimse yoktu. Sadece bir kişi vardı. Doktoru sorduk ‘doktor izindedir’ dediler. Bir ilçesinin sağlık ocağında doktor olmaması çok ayıp bir şeydir. Bir mahallenin sağlık ocağında doktor var ama bir ilçenin sağlık ocağında doktor yok. Acilen bir doktor görevlendirilirse iyi olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar