Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar sınavdan geçti

​Adıyaman merkez Hacı Mehmet Keleş Camii görevlileri tarafından yaz kursları süresince çocuklara faklı etkinliklerle camiler sevdirilmeye devam ediyor.

Ekleme: 18.08.2022 15:40:12 / Güncelleme: 18.08.2022 15:40:12 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İlahi, ezgi, çeşitli oyunlar, farklı etkinlik ve ikramlarla çocuklara cami ve Kur'an kursları sevdiren din gönüllüsü hocalar her gün farklı etkinliklerle hem kendilerinin hem de çocukların gelişimlerine katkı sunuyor.

Hacı Mehmet Keleş Camii görevlileri, Emrullah Yücel, Erdoğan Vural ve Melek Karabatak hazırladıkları 25 soruluk sınavla çocuklara adap, edep ve temel dini bilgileri kavratmaya çalıştı.

"Peygamber efendimizin hayatını en güzel şekilde öğreniyorlar"

Kursların çok faydalı olduğuna değinen öğrenci velilerinden Nurcan Bayık, "Yaz Kur'an kurslarından çok memnunuz. Her yaz çocuklarımızı gönderiyoruz. Çocuklarımız bu kurslarda dinimizi, Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını en güzel şekilde öğrendiği için çok mutluyuz. Hocalarımızın üzerimizde emekleri çoktur. Çocuklarımıza güzel ahlak, anne ve babaya karşı saygılı olmayı öğretiyor. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendik"

Yaz Kur'an kursuna devam eden öğrencilerden Elif Torun, "Yaz Kur'an kursunda Kur'an-ı Kerim'i, arkadaşlarımızla iyi geçinmeyi, dini bilgileri Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrendik. Büyüklere saygılı, küçüklere sevgili olmayı öğrendik. Bugün de dini konularda sınav olduk. Sınav çok güzel geçti hocalarıma teşekkür ederim." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde öğrendik"

Hatice Ravza Bali, kursların çok faydalı olduğunu belirterek "Hocalarımız bize çok güzel bir eğitim verdi. Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde öğrendik. İslami konularda sınav olduk bu sınavlarda dinimizi, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını, anne ve babalarımıza karşı saygılı olmayı öğrendik. Bu kurslara geldiğim için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde öğrendik"

Yaz kurslarının manevi feyzinden istifade ettiklerini dile getiren kurs öğrencilerinden Sümeyye Şahin kursların çok faydalı olduğunu kaydetti.

Şahin, "Yaz Kur'an kurslarında Elif-ba cüzünü, Kur'an-ı Kerim, yeme içme adabını öğrendim. Büyüklerimize saygılı, küçüklerimize sevgili olmayı, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  hayatını öğrendim." dedi.

"Dinimizi güzel bir şekilde güzel insanlarla beraber tanımış olduk"

Elif Nazlı Bayır, "Bu güzel kurslarda Kur'an-ı Kerim öğrendik. Burada dinimizi güzel bir şekilde güzel insanlarla beraber tanımış olduk. Arkadaşlarımızla birlikte burada dualar ezberledik, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrendik. Camide çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bugün de sınav olduk. Hocalarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşma zorluğu çekmesine rağmen kurslara devam eden Enes Efe Bayık, "Burada Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Peygamberlerin ismini öğrendim. Abdest almayı, dua etmeyi öğrendim."  şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler