Teslim olan PKK elemanı ailesiyle buluşturuldu

​Batman İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu teslim olan PKK elemanı, örgütten kaçma isteyenlerin korkmamaları gerektiğini ve ailelerin de çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Ekleme: 07.08.2022 11:20:09 / Güncelleme: 07.08.2022 11:20:09 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada göre, ikna çalışmaları sonucu 1999 yılında PKK'ye katılan ve faaliyet gösteren örgüt elemanının 2 Ağustos'ta Habur Sınır Kapısından ülkeye giriş yaparak Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne teslim olduğu belirtildi.

Teslim olan PKK elemanının Batman'a getirilerek ailesiyle buluşturulduğu ifade edilen açıklamada, "Örgüt mensubu ile yapılan ilk görüşmede çeşitli vaatlerle kandırılarak PKK/KCK silahlı terör örgütüne katıldığını, örgütün yaşı küçük çocukları kandırarak/kaçırarak örgüte katılmalarını sağladığını, örgüt hakkında anlatılanlar ile dağdaki yaşamın bağdaşmadığını, örgüt içerisinden çok defa kaçmaya teşebbüs ettiğini fakat örgüt tarafından yakalanarak aylarca tutsak kaldığını, aç-susuz bırakıldığını, infaz edilmekle tehdit edildiğini dile getirdi." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA) 



Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar