Ticari gemi ve yatta çok sayıda uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından, Muğla’nın Bodrum ilçesinde ticari gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair alınan bilgi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildiği bildirildi.

Ekleme: 29.07.2022 21:40:13 / Güncelleme: 29.07.2022 21:44:14 / Güncel
Destek için 

Uyuşturucu operasyonunda; Ticari geminin takibi esnasında Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı “BELGOR” isimli motor yatın ticari gemiye yanaşıp ayrıldığının tespit edilmesi üzerine, Vanuatu bayraklı “OCEAN BLUE” isimli ticari geminin durdurulduğu ancak ABD bayraklı yatın yapılan tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen durmadığı ve kaçmaya devam ettiği belirtildi.

4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, 1 Sahil Güvenlik Uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 1 helikopter tarafından ABD bayraklı yatın uzun süren bir takibin ardından önleme manevraları ile zor kullanılarak durdurulduğu ifade edilen açıklamada, bahse konu motor yatın içerisindeki 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

“BELGOR” isimli motor yat ile “OCEAN BLUE” isimli ticari gemide ve denizde yapılan incelemeler neticesinde denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kilogram, jandarma ekipleri tarafından ise kıyıda yaklaşık 21 kilogram olmak üzere toplam 81 kilogram kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kilogram skunk ele geçirildiği bildirildi.

Yakalanan ticari gemide, motor yatta, denizde ve kıyı şeridinde arama faaliyetlerine devam edildiği ifade edildi.(İLKHA)