Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürü, YKS tercihleri öncesi üniversite adayı öğrencilerle bir araya geldi

​YKS'de başarı gösteren üniversite adayı öğrencilerle bir araya gelen Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, önemli tavsiyelerde bulundu.

Ekleme: 28.07.2022 13:55:11 / Güncelleme: 28.07.2022 13:55:11 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı maratonu sona erdikten sonra üniversite adayı öğrencileri, yerleşmek istedikleri üniversiteleri tercih etme heyecanı sardı.

27 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında üniversite adayları tercihlerini puan türleri ve sıralamayı dikkate alarak yapabilecek.

Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat’ta YKS’de başarı gösteren üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Buluşma programında Altay’ın yanı sıra başarı gösteren okulların idarecileri, öğretmenler ve veliler hazır bulundu.

Hükümet konağındaki toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada davetlilere tatlı ikramında bulunuldu.

Burada üniversite adayı öğrencilerle hasbihal eden Altay önemli tavsiyelerde bulundu.

Başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Altay şu ifadeleri kullandı.

“Midyat’ın eğitimde bir marka olması için mücadelemiz devam ediyor”

Altay, “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Midyat’ta yıllardır eğitim alanında yapılan çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık. Midyat’ın eğitimde marka olma yolunda bir adım daha attık. Bu başarı topyekûn bir katkının eseri. Vali Kaymakam, Belediye, STK’lar, idareci ve öğretmenlerimizin öz verili çalışmaları var. Midyat’ın eğitimde bir marka olması için mücadelemiz devam ediyor. Bu sene hamd olsun Mardin’de en iyi dereceyi yakalayan ilçe olduk. Türkiye ortalamasının üzerine ilk defa çıkıldı. Kitlesel başarıda güzel bir ivme yakaladık. LGS’de de bu başarı var. Bunun sevincini yaşıyoruz. Başarı sağlayan tüm okullarımızın idareci, öğretmen ve velilere teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Başarılı olacağınızı düşünmediğiniz tercihlerde bulunmayın”

Tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Altay, “Kesinlikle sevmediğiniz bölüm veya üniversiteleri tercih etmeyin. İnanmadığınız, başarılı olacağınızı düşünmediğiniz tercihlerde bulunmayın. Eğer böyle olur da geri dönerseniz, emeğinize yazık olur ve bu bizi çok üzer. Hepinizin bir başarı hikayesi var. Hepiniz özelsiniz. Ve özelinizi kimseyle paylaşmayın. Birilerinin baskısı altında kalmayın. Birilerinin fikir dayatmasına asal izin vermeyin. Yani aklınızı kiraya vermeyin. Bu çok önemli, birileri sizin aklınıza hükmetmeye çalışacak. Hayatınıza müdahale etmeye çalışacak. Özgür olun diyenlere itibar etmeyin. Özgür olmak bağımlı olmamaktır. Özgür olmak hayır diyebilmektir. Ne olursunuz mahreminizi koruyun. Ne olursak olalım. Ama önce insan olalım. Ne olursunuz namuslu kalmaya, dürüst kalmaya çalışalım. Hangi meslek sahibi olursanız olun dürüst olun. Toplumun hangi kesiminde hizmet edecekseniz edin dürüst olun ve dürüst kalın. Hiçbir meslek yapmasanız bile, Üniversiteyi bitirip ticaretle uğraşın ve dürüst bir tüccar olun. Siz Sizler gayretli olursanız Allah her şeyi sizin hizmetinize sunar. Hepinizi tekrar tebrik ediyorum. Başta anne ve babanıza, öğretmenlerinize, idarecilerimize ve bize destek veren tüm eğitim paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum ve selamlıyorum.” diye konuştu.

Midyat Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Bal ile Midyat Fen Lisesi Müdürü Ramazan Aykat’da öğrencilere tavsiyelerde bulunarak emek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler. Öğretmenler ise, öğrencilerinin başarılarıyla gururlandıklarını ifade ederek eğitime destek konusunda çabalarından dolayı ilçe Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürü Altay nezdinde herkese teşekkür ettiler.

YKS ‘da başarı gösteren öğrencilerde söz alarak başarılarının sırlarını paylaştı.

Başarılarının ardında, idareci ve öğretmenlerin yanı sıra; programlı çalışma, etüt programları ve kamp çalışmalarının önemli katkısı olduğunu ifade ettiler.

YKS ‘de başarı gösteren öğrenciler ve sıralaması ise şöyle:

YKS’de ilk üç

YKS’de Türkiye sıralamasında Midyat Fen Lisesi öğrencilerinin büyük başarısı öne çıktı.

Midyat Fen Lisesi öğrencilerinden; Sertaç Aktürk Türkiye sıralamasında 913., Yusuf Ensar Baştuğ 1177. ve Selma Alkan 1458. sırada yer aldı.

TYT ilk üç

Yine Fen Lisesi öğrencilerinden Selma Alkan TYT Türkiye sıralamasında 438., Bedia Yıldız 622., ve Nursena Çetin 1382. sırada yer aldı.

Öte yandan Midyat’ta yine bireysel başarıda yeni ve eski mezunlardan yüzlerce öğrenci yüksek puan alarak tercih hakkı kazandı. Tercihler 5 Ağustos saat 23.59’a kadar sürecek.  (İLKHA)