Kullanılmayan köy okulları binaları farklı hizmet alanlarında değerlendirilecek

​Bingöl Mili Eğitim Müdürü Halil Yücel, Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında Yaygınçayır Köyünde incelemelerde bulundu.

Ekleme: 19.07.2022 18:40:10 / Güncelleme: 19.07.2022 18:40:10 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl Milli Eğitim müdürü Halil Yücel, Millî Eğitim Bakanlığının kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesi kapsamında bakım ve onarım çalışmaları devam eden Merkez Yaygınçayır köyü ilkokulunu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

“Kullanılmayan köy okullarımızı farklı hizmetlerde değerlendiriyoruz”

İl Müdürü Yücel yaptığı açıklamada, ”Kullanılmayan köy okulu binalarımız, Bakanlığımızın köy yaşam merkezleri projesiyle ilimizde ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Bu sayede köy yaşam merkezleri, öğrencilerimizin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.” ifadelerine yer verdi.

“Bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor”

Yücel, “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Müdürlük olarak kullanılmayan köy okulu binalarımızın tespitini yaparak gerekli çalışmaları başlattık. Bu bağlamda Köy Yaşam Merkezi projesi kapsamında bugün bakım ve onarım çalışmaları devam eden Merkez Yaygınçayır köyümüzde incelemelerde bulunduk. Bakım ve onarım çalışmaları bittikten sonra okulumuz öğrenci ve köy halkımızın hizmetine sunulacaktır” dedi. (İLKHA)