Bisiklet sezonu gelen zamlara takıldı

Yaz mevsiminin gelişiyle açılan bisiklet sezonunun bisiklet dükkanlarında oluşturduğu hareketlilik ve bisiklet tutkunlarının heyecanını artan bisiklet fiyatları frenledi.

Ekleme: 14.07.2022 16:20:11 / Güncelleme: 14.07.2022 16:20:11 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yaz mevsiminin gelişi ve okulların yaz tatiline girmesi nedeniyle bisiklet tutkunları Ankara'da bulunan YIBA Çarşısı'na akın ediyor.

Dünyada ve Türkiye'de akaryakıta gelen zamlar, araç sahiplerini alternatif alanlara sevk ediyor. Masrafının az olması ve sağlık açısından da birçok artısı olan bisikletler bu yıl daha fazla rağbet görürken bisiklet alıcılarını piyasa fiyatlarının önceki yıla göre yüzde 100 oranında artması bir kez daha düşündürdü.  

Satılmış Hindilli

Bu sene sezonun durgun geçtiğini söyleyen Satılmış Hindilli, "Bundan önceki senelerde pandemiden dolayı işlerimiz güzeldi. Adet olarak da çok bisiklet satılıyordu ama bu sene sezon durgun geçiyor. Bunun sebebi de malum, maliyetler ve fiyatlar arttı. Bu da bisiklete yansıdı. Şu an en uygun bir çocuk bisikleti 900 ile bin liradan başlıyor. Asgari ücret ortada. Sıkıntılı bir süreçteyiz. Geçen seneye nazaran bisiklet fiyatları daha yüksek. Geçen seneye göre 400-500 lira oynuyor bir bisiklette. Geçen sene 300 liraya aldığın malı bu sene 500 liraya alıyorsun. 500 liraya aldığın malı 3-4 ay sonra alacağın rakam 600 lira. Bu sene de tabi işler biraz durgun. Tam okulların kapanması ve bayram hepsi sezona denk geliyor. Tatil ve ıvır zıvır derken pek bir zaman kalmıyor. Mecbur millet de ertelemek zorunda kalıyor." şeklinde belirtti.

"Gerek dünyadaki enflasyon krizi gerek Türkiye'de ki malum ekonomiden kaynaklı fiyat artışları var"

Furkan Erzurumlu

Artan fiyatların sezona bağlı bir fiyat artışı olmadığını dile getiren Furkan Erzurumlu, "Motosiklet aksesuarlarında ürünlerin yüzde 99'u ithal ürünlerdir. Gerek dünyadaki enflasyon krizi gerek Türkiye'de ki malum ekonomiden kaynaklı fiyat artışları var. Şu an sezonda büyük bir hareketlilik yok. Kendi açımızdan iş olanaklarımız kısıtlandı. Fiyatlar şu an ki ekonomiye göre normal seyrinde ilerliyor. Satış oranları geçen seneye göre azaldı. Bu ciro bazında olmasa bile ürün ve stok adedi olarak azaldı. Günlük 5 mont satarken şimdi 2 monta kadar düştük. Günlük 3 motosiklet satarken 2 günde bir motosiklet satar hale geldim." ifadelerini kullandı.

"Piyasa yükseldiği için milletin alım gücü düştü"

Zafer Metin Güler

Alım gücünden dolayı vatandaşın geçen senelerde olduğu gibi rağbet etmediklerini söyleyen Zafer Metin Güler, "Genel olarak maddiyattan dolayı, mesela geçen sene bin liraya verdiğim ürün bu sene 3 bin lira. Piyasa yükseldiği için milletin alım gücü düştü. Alım gücü zorlaştığı için işler durgunlaştı. Akaryakıta gelen zamlarla birlikte bisiklet satışı biraz arttı. Kısa mesafeli araba kullanan insanlar bisiklete yöneldi." dedi.

Doğan Batlar

Fiyat artışından dolayı işlerin düştüğünü ifade eden Doğan Batlar, "Sezon nisanda açıldı ama son iki senedir pandemi de olduğu kadar fiyatlardan dolayı iş yok. Her şeye gelen zam kadar bisikletlere de geldi. Geçen sene 500 liraya sattığımız bisikleti bu sene bin liraya satıyoruz. Akaryakıt zamlardan dolayı gelenler bisikletler pahalı olduğu için bunları da alamıyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler