Mardin Hüda Par İl Başkanı Çevik'ten Kurban Bayramı mesajı

Mardin Hüda Par İl Başkanı İsmail Çevik, "Bayramlar sevinç günleridir, hatırlatmadır. İnsanın akrabalarına gidip gelmesi, dost tanıdıklarını sormasıdır." dedi.

Ekleme: 08.07.2022 09:55:12 / Güncelleme: 08.07.2022 10:12:43 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin Hüda Par İl Başkanı Çevik, Kurban Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, "Bismillah, Elhamdülillah, Allah'ın Resulüne salat ve selam olsun. Bir Kurban Bayramı'na daha yaklaşıyoruz. Rabbimizin bize ikramı olan yılda 2 tane bayramdan birisi Kurban Bayramıdır. Bayramlar sevinç günleridir, hatırlatmadır, insanın akrabalarına gidip gelmesi, dost tanıdıklarını sorması, ziyaretleşmesi en azından yılda 1-2 kere kendilerini hatırlayıp, arayıp sorması, birebir ziyaret etmesidir. Bu vesileyle rabbimizin bize bir ikramının yerine gelmesidir. Kurban Bayramı'nda hem kurban kesimi hem de hac yapılır, ikisi de ibadettir." şeklinde konuştu.

"Kurban, Allah'a ulaşma vesilesidir"

Çevik, "Kurban, yaklaşmaktır. Burada rabbimizin ayetin anlamıyla ifade ettiği, 'Ne kanlarının ne de etlerinin Allah'a ulaşıldığı, niyetlerinin, amellerinin Allah'a ulaşma vesilesi olduğu ki burada rabbimiz kendisine daha çok yakınlaşmamız için kurban ibadetini bu bayramda emretmiş. Ayrıca hac ibadeti bu bayrama denk geliyor. Hac ibadetinin de Müslümanların yıllık kongresi olması hasebiyle Müslümanların bir araya gelmesi, İhtilafların bir kenara bırakması, vahdeti oluşturabilmek için bütün dünya Müslümanlarının dertlerinin, kaderlerinin sorun ve sıkıntılarının çare ve çözüm bulmaları için rabbimizin bize emrettiği bu ibadet, bireysel anlamda insanları annesinden doğmuş gibi günahlardan tertemiz arındırması ve genel itibariyle bütün Müslümanların birbirini görüp maddi manevi bütün dertleriyle hemhal olmalarıdır." dedi.

Çevik, konuşmalarına "Yine kurban ibadetinin bir mesajı daha maddi anlamda fakirlerin hatırlanması hem yakın çevrede hem dünya genelinde Müslümanların hazırlanarak birkaç kilo et ile bile olsa kendilerine maddi anlamda bir destek sağlanması ama bunun ötesinde en yakın en önemli mesajın bütün Müslümanların maddi manevi birbirlerini hatırlayarak dert keder ve sıkıntılarının paylaşılmasında ve minimize edilmesinde birbirlerine hatırlayıp hazırlanarak sıkıntıların giderilmesidir. Bu vesileyle başta özel ve Mardin ilimize genelde bütün dünya Müslümanlarının bayramını tebrik ediyorum. Bütün Müslümanların sıkıntılardan kurtulmasına vesile olmasını diliyorum. Bütün bu arada sizin vesilenizle bütün hastalarımıza şifa, dertlerimize deva, borçlarımız da eda ve maddi manevi kimin ne sıkıntısı varsa sıkıntılarının giderilmesine vesile olmasını yüce rabbimden temenni ediyorum. Bütün Müslümanların bayramını tebrik ediyorum. Kendilerinin bu bayramın daha çok Allah'a yaklaşmalarına vesile olmasını temenni ediyorum inşallah. "diyerek son verdi.

(İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar