Afganistan İslam Emiri Ahundzade: Adaletten yoksun hiçbir hükümet ayakta kalamaz

Başkent Kabil'de devam eden "Ulema Buluşması"nda konuşan Afganistan İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade, hedeflerine doğru ilerlerken şimdi daha büyük zorluklarla karşı karşıya bulunduklarını söyledi.

Ekleme: 02.07.2022 16:25:13 / Güncelleme: 02.07.2022 16:25:13 / Güncel
Destek için 

30 Haziran günü başkent Kabil'de başlayan ve Afganistan İslam Emirliği yöneticilerinin yanı sıra ülkenin dört bir yanından yaklaşık 3 bin 500 alim ve ileri gelenin iştirak ettiği istişare toplantısı bugün sona eriyor.

Ulema Buluşmasının 3'üncü ve son gününde katılımcılara bir konuşma yapan Afganistan İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade, küffarın Müslümanlarla yaptığı savaşın ana ekseninin toprak veya para olmadığını, İslam düşmanlarının asıl savaşının, Müslümanların dinine ve inancına yönelik olduğuna dikkat çekti.

Adaletin, bir sistemin ayakta kalmasının temel dayanağı olduğuna vurgu yapan Ahundzade, adaletsiz hiçbir hükümetin ayakta kalamayacağının altını çizdi.

Konuşmasında, Yüce Allah'ın kelamını yüceltmek için canlarını feda eden tüm şehidlere şükranlarını sunan Ahundzade, zafere giden yolda verdikleri mücadele sonucu şehid olanların geride kalan dul ve yetimlerine bakma yükümlülüğünün kendi üzerlerinde bir borç olduğuna vurgu yaptı.

Ahundzade konuşmasını şöyle sürdürdü:

Dünyada cihadımıza her türlü söz, fiil ve dua ile destek veren herkese teşekkür eder, Allah'tan bunu onlardan kabul etmesini ve onlara cihadın tam karşılığını vermesini dileriz.

Yıllar önce Müslümanlar cihaddan ve hukuk kanunlarından bahsetmezken, ama Cenab-ı Allah şimdi bize İslami bir sistem bahşetti. Bu yüzden hepimiz Allah'a şükretmeliyiz.

Hedeflerimize doğru ilerlerken ve dünya kendi koşullarını bize dayatmaya çalışırken, şimdi daha büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Allah'tan bizi başarıya ulaştırmasını temenni ediyoruz.

İslam düşmanlarının Müslümanlarla yaptığı savaşın asıl nedenine işaret eden Ahundzade, sözlerine şöyle son verdi:

"Kafirlerin bizimle savaşı, her şeyden önce toprağımıza ve paramıza değil, bizim inancımıza ve dinimize karşıydı ve hala da öyle.

Adalet, sistemin temelidir ve hayatta kalmasının sırrıdır. Zira adaletten yoksun hiçbir hükümet ayakta kalamaz." (İLKHA)