Belediye OSB'de tahsis ettiği arsada 750 kişi istihdam edilecek

Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi arasında Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsis protokolü imzalandı.

Ekleme: 29.06.2022 14:05:15 / Güncelleme: 29.06.2022 15:36:51 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay arasında Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Başkanlığında düzenlenen programda imzalanan protokol gereği arsaya 750 kişiye istihdam sağlanacak tesis inşa edilecek.

Tanğlay, gençlere iş imkânı sunacak projenin kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı.

Tanğlay, "Belediyelerin asli işini altyapılar oluşturmaktır. Kurumların varoluş sebepleri şehirleşmenin en önemli alanlarından bir tanesi olan altyapıyı güçlendirmektir. Altyapı yoksa yatırım olmaz, turizm olmaz, altyapı yoksa ticaret olmaz, tarım olmaz, altyapı yoksa teknoloji yatırımları gelmez. Bunun için de her alanda gerekli olan altyapı yatırımlarını tamamlayarak sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve yeni nesil belediyecilik vizyonuyla şehrimizin inşası ve insanımızın refahı için gecemizi gündüzümüze katıyoruz." dedi.

"750 kişiyi istihdam edeceğiz"                         

Tanğlay açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"İmzaladığımız protokolün ardından çalışmalara başlayacağız. Tekstil atölyemizin temel açma çalışması başladı ve yılsonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Bugün başladığımız ve yaklaşık 750 insanımızın başta kadınlarımız ve gençlerimizin memleketlerinde iş imkânı bulacağı, çok önemsediğim bir projedir. Bu ve bunun gibi istihdam yaratacak projeler üretmeye devam edeceğiz." (İLKHA)