Sezai Karakoç: Z kuşağı diye bir şey yok!

Vefatının üzerinden 6 ay geçtikten sonra üstad Sezai Karakoç'un, son dönemde dillerden düşmeyen Z kuşağına ilişkin yaptığı yorum ortaya çıktı.

Ekleme: 20.06.2022 10:50:37 / Güncelleme: 20.06.2022 10:50:37 / Güncel
Destek için 

Vefatının üzerinden 6 ay geçtikten sonra üstad Sezai Karakoç'un, son dönemde dillerden düşmeyen Z kuşağına ilişkin yaptığı yorum ortaya çıktı.

Şiirleriyle, düşünceleriyle ve hayat hikayesi ile akıllara kazınan, hayatını 'diriliş neslinin amentüsü'nü öğretmeye adayan Sezai Karakoç'un Z kuşağı hakkında yaptığı yorum, sosyal medyada çokça konuşuldu.

16 Kasım'da Hakk'a yürüyen Sezai Karakoç'un, vefatından yaklaşık 6 ay önce bir grupla ettiği sohbette, kendisine yöneltilen 'Z Kuşağı' sorusuna verdiği yanıt, twitterdan paylaşıldı.

"Z kuşağı diye bir şey yoktur"

Doktor Ömer Faruk İnanç'ın aktarımına göre, Karakoç, Z kuşağı diye bir kuşağın olmadığını ifade etti. Z kuşağı tanımına ilişkin, "Bizim neslimizin nasıl olmasını istiyorlarsa öyle bir tanım uyduruyorlar" şeklinde düşündüğünü dile getirdi.

‘Üstad Sezai Karakoç’a vefatından 6 ay kadar önce Diriliş Yayınevi’nde “Z Kuşağı” ile ilgili sorduğum soruyu ve cevabını paylaşmak istiyorum’ diyen Ömer Faruk İnanç, Üstad Sezai Karakoç’tan şu aktarımlarda bulundu:

"Siz Z kuşağısınız diyorlar. Sonra da o tanımın içini dolduruyorlar. İşte Z kuşağı şöyle olur, böyle olur gibi. Çocuklar da kendilerini öyle zannetmeye başlıyor."

"Bunlar bizim çocuklarımız”

"Bunlar bizim çocuklarımız. Her zamanki neslimiz nasılsa bu nesil de öyle. Biz nasıl yetiştirirsek öyle olurlar. Biz yetiştiremezsek başkaları gelir tanımlar " diye  açıklamalarda bulunmuş.