Uluslararası İş Formu Zirvesi Gaziantep'te başladı

Gaziantep'te; sanayici, girişimci, yatırımcı iş insanlarını bir araya getiren Uluslararası İş Forumu (IBF) Zirvesi'nin açılış programı Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Ekleme: 11.06.2022 16:30:11 / Güncelleme: 11.06.2022 16:30:11 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) koordinasyonu ve Ticaret Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen Uluslararası İş Formu (İBF) 2. Türk-Arap İş Zirvesi Gaziantep'te başladı.

Açılış programında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep'in Arap ülkelerine yapılan ticarette köprü görevi gördüğünü dile getirdi.

Muş, "Gaziantep 10,3 milyarlık ihracatının yüzde 40'ını Arap ülkelerine gerçekleştiriyor. Türkiye olarak Arap ülkeleriyle olan ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü adımı atmak için hazırız. Tarihi ve kültürel bağlarımız bizleri birbirimize yakınlaştırıyor. Bugünkü etkinlikle ekonomi ve ticari ilişkilerin daha da gelişeceğine eminim. Bundan en ufak bir şüphem yok. Güçlü performansıyla Türkiye G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden olmuştur. 2021 yılında 225 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Dış ticaretimizin de 600 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz. İhracat performansımıza baktığımızda yüksek bir performansla istikrarını koruyor. Bu bağlamda pandemi etkilerinin de geride bırakıldığını rahat bir şekilde görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Gaziantep'in, birlikte iş yapma kültürünün yüksek bir şehir olduğunu söyledi.

Gül, "Gaziantep, ticaret konusunda helal kazancın en iyi örneklerine sahip olan bir şehir. Bu anlamda yapılan bu formun şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İnanıyorum ki Gaziantep gerek rekabet gücü gerekse de dünyanın 4 bir yanına yaptığı ticaretle her bir iş insanına ayrı bir kapı açacaktır." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programda yaptığı konuşmada zirvenin, kentin ticari ve ekonomik gücünü daha çok yükselteceğini belirterek, Gaziantep'in parlayan bir yıldıza dönüşeceğini söyledi. (İLKHA)