Çiftçiler elektrik kesintisinden dolayı ekinlerinin kuruduğunu belirterek eylem yaptı

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde çiftçiler, elektrik kesintisinden dolayı ekili arazilerini sulayamadıklarını öne sürerek Atatürk Barajı Sulama Birliği önünde toplandı.

Ekleme: 09.06.2022 15:25:18 / Güncelleme: 09.06.2022 15:28:11 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Atatürk Barajı Sulama Birliğinin elektriklerinin kesilmesi çiftçileri mağdur ediyor.

Sulama birliğinin elektriklerinin kesilmesinden dolayı ekili arazilerini sulayamadıklarını ileri süren çiftçiler, Atatürk Barajı Sulama Birliği önünde toplanarak eylem yaptı.

"Her ay ödeme olmaz, hasattan hasada, biz memur değiliz" dövizlerini taşıyan çiftçiler, sulama birliğinin önünde oturarak seslerinin duyurmaya çalıştı.

Eylem alanına jandarma ekipleri sevk edildi.

Çiftçiler, sulama birliğinin elektrik dağıtım şirketine herhangi bir elektrik borcu olmadığını belirterek, elektrik şirketinin sulamada kullanılan elektriğin parasını aylık olarak istediğini ileri sürdü.

 

"Eğer tarlalar sulanmazsa ektiğimiz pamuk ve şeker pancarı hepsi telef olacak"

Konuyla ilgili İLKHA'ya telefon ile ulaşan çiftçiler, "Elektrik dağıtım şirketine herhangi bir borcu olmamasına rağmen sulama birliğinin elektrikleri kesildi. Elektrik şirketi sulamada kullandığımız elektriğin parasını aylık olarak bizden istiyor. Biz memur değiliz ancak;  hasat sonunda ürünlerimizi satarak borcumuzu ödüyoruz. Çoğu çiftçi tarlasını gübrelemiş ve çapasını yapmış. Eğer tarlalar sulanmazsa ektiğimiz pamuk ve şeker pancarı hepsi telef olacak. Bu konuda yetkililerin acilen önlem almasını istiyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler