Erdoğan- Steinmejer görüşmesi: Alman Cumhurbaşkanı Hamas'ı hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 24.04.2024 16:43:06 / Güncelleme: 24.04.2024 17:23:11 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş

Erdoğan işgal rejiminin  ablukası altındaki Gazze ile ilgili mesajlar vererek "Netanyahu, sırf siyasi ömrünü uzatmak adına kendi vatandaşları dahil tüm bölgemizin güvenliğini tehlikeye atıyor" dedi. İşgal rejimi  Gazze'ye saldırdıkça küresel tehdidin artacağını belirten Erdoğan, "İsrail yönetiminin Gazze'de işledikleri insanlık suçlarını ve katliamlarını gündemden düşürme çabalarına prim verilmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

''Almanya'daki Türkleri ilgilendiren konuları da ele aldık. Çifte vatandaşlığı mümkün kılan yasayı önemli adım olarak görüyoruz. Almanya'da yükselen İslam düşmanı örgütlere ilişkin endişemiz giderek artıyor. Solingen benzeri saldırıda 4 kardeşimizi kurban verdik. Hadisenin tamamen aydınlatılması konusunda beklentimizi paylaştım. Terör örgütleri ile mücadeleye de değindik. Daha etkin iş birliğine ihtiyacımız var. Dayanışma beklediğimizi ifade ettim. Türkiye AB ilişkileri de yer aldı gündemimizde. Atılması gereken adımları ele aldık.

Sayın cumhurbaşkanı ile küresel meseleleri konuştuk. Gazze'deki zulmün son bulması çağrımızı tekrarladım. Netanyahu tüm bölgenin güvenliğini tehlikeye atıyor. Katliamı gündemden düşürme çabalarına prim verilmemeli. Barışa yönelik tehdidin arttığının herkes bilincinde. Geçtiğimiz hafta tırmanan gerilim en çarpıcı örneğidir. Izdırap nesiller geçse de unutulmayacak. İlk günden kararlı cesur duruş sergiledik. Bundan sonra da yardımın ulaşması için çabalarımızı sürdüreceğiz. 2024 Avrupa Futbolu finalleri Almanya'da düzenlenecek ve milli takımımız da mücadele edecek. Takımımıza kolaylıklar diliyorum''

ALMAN CUMHURBAŞKANI HAMAS'I HEDEF ALDI

Siyonist rejim destekçisi Steinmeier ise konuşmasında Hamas'ı hedef alarak,'' Hamas bu vahşice saldırı ile İsrail'e 1200 kadın ve çocuğu öldürdü. 300'ü aşkın rehini tutuyor. Bize göre 7 Ekim saldırısı olmasa bu savaş olmazdı. Biz Gazze'deki insani durumu düzeltmeliyiz. Bu konuda Türkiye'nin önemli görevi var. Bölgedeki ilişkileri kullanmalıyız. Rehinelerin serbest bırakılması için bu olayın tırmanmaması için ön koşul. Bu dönemlerde Türk Alman ilişkilerine yeniden ivme kazandırmalıyız.'' dedi. 

Etiketler: