802 bilim insanından mektup: Çocuklara cinsiyet değiştirme propagandası bilim dışı siyaset!

Aydınlık'tan Özgür Altınbaş'ın haberine göre, Almanya’da 802 doktor ve akademisyen, son yıllarda özellikle televizyon üzerinden çocuklara dayatılan cinsiyet değiştirme propagandasına karşı mektup yayınladı.

Ekleme: 05.06.2022 12:10:07 / Güncelleme: 05.06.2022 12:10:07 / Güncel
Destek için 

Bilimsellikten uzan cinsiyet tanımlarının siyasi bir propagandaya yönelik olduğunu belirten bilim insanları mektup yayınlayarak kamu yayıncılarına bu propagandayı derhal durdurma çağrısı yaptı. Yapılan yayınlarda bir ideolojinin olduğunu ve bilime aykırı propagandanın yapıldığı belirten bilim adamları, biyolojik gerçekleri araştırma ve bilime göre, gerçeklere dayalı bir sunumunu talep ettiklerini belirttiler.

“İtiraz: Kamu hizmeti yayıncılarının yanlış haberciliğini durdurun!” başlıklı mektupta çoğunluğu bilim insanı 802 kişi, bilime aykırı bir şekilde ideolojik olarak çocuklara cinsiyet değiştirme propagandasının yapıldığını açıklayarak buna karşı çıktı.

“Biz bilim adamları ve doktorlar, kamu hizmeti yayıncılarını biyolojik gerçekleri ve bilimsel bulguları doğru bir şekilde sunmaya çağırıyoruz.” ifadesinin kullanıldığı mektupta, televizyonlarda çıkan "Sendung mit der Maus" ve "Quarks" gibi çocuk programlarında bu propagandanın yapıldığı vurgulandı.

TEDAVİ GÖREN GENÇLER 25 KAT ARTTI
İmzacı bilim insanları, cinsiyet değiştirme konusunun, kamu yayıncılığı aracılığıyla çocuklara ve gençlere ulaştırılırken, on yıldan kısa bir sürede cinsiyet disforisi (ruh hali bozukluğu) nedeniyle tedavi gören çocuk ve gençlerin sayısının yirmi beş kat arttığını belirtiyor. Bu propagandanın bir “yutturmaca” olduğunu belirten imzacılar, “Televizyon programlarında, radyo haberlerinde ve kamu yayıncılığının sosyal medya kanallarında bu trans yutturmaca körüklenmekte ve ‘doğru bedene giden yol’ çok kolay bir adım olarak nitelendirilmektedir.” tespitini yapıyor. Bunun sonucunda bir tehlikeye de işaret eden bilim insanları, “Göğüsleri ve rahimleri ameliyatla alınan kızlar ve birincil ve ikincil cinsiyet özelliklerinin gelişmesini geçici olarak engelleyen ergenlik engelleyicilerin kullanımı gibi uygulamaların olası, kısmen geri döndürülemez fiziksel ve psikolojik sonuçlarının olduğunu” vurguluyor.

Etiketler: