HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları "Bahar Şenlikleri" etkinliklerinin finalini düzenledi

HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları, "Bahar Etkinlikleri" kapsamında bu ayda gençlere yönelik düzenlediği kültürel ve sportif faaliyetlerin final programını gerçekleştirdi.

Ekleme: 30.05.2022 20:15:15 / Güncelleme: 30.05.2022 22:15:29 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı'nın mayıs ayı boyunca, "Bahar Şenlikleri" etkinlikleri kapsamında düzenledikleri etkinliklerin Kayseri ayağı, gerçekleştirilen final programıyla sona erdi.

Programa, HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, Molla Celal Bozdaş ve parti üyeleri katıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan, en güzel şekilde yaratılan insanoğlunun hayatındaki en önemli döneminin gençlik dönemi olduğunu belirtti.

Çalhan, "Gençlik dönemi enerjinin, aksiyonun, verimliliğin doruğa çıktığı, topluma ve fertlere faydalı olmanın, dünya ve ahiret için çalışmanın mümkün olduğu en verimli çağdır. Gençlik büyük bir nimettir, insan Allah'ın verdiği bütün nimetlerden hesaba çekilecektir. Bu sebeple gençliğin değeri bilinmeli ve yaratılış gayesine uygun yaşanmalı. Gençlik, Allah'ın emirlerine uygun geçerse dünya ve ahirette mutlu ve huzurlu bir hayat yaşanır. Müslüman genç, öncelikle kendisini tüm ilim silahlarıyla kuşandırmalı, ilim yolunda hırslı, açgözlü ve son derece gayretli olmalıdır. Müslüman genç, kendisini hem teknik hem sosyal, hem tarihi hem dini açıdan iyi yetiştirmelidir. Okulda istediği ölçüde alamadığı, bulamadığı ama mutlaka elde etmek zorunda olduğu ilmi ve manevi seviyeyi okul dışında özel çalışmalarla; kitap, seminer, sohbet ve konferanslarda kazanmalıdır." dedi.

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan

Çalhan, "Arzulanan genç nesil, ahlaki ve manevi değerleri ön planda olmalıdır. Sevgi, saygı, rahmet, şefkat ve adalet, iyilikseverlik gibi insanı insan yapan evrensel manevi değerleri ön plana almalıdır. Gönül kazanmayı ve yürek fethetme görevini en tatlı dille ve en güzel metotla yerine getirmelidir." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte konuşan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, "Bahar Şenlikleri" kapsamında düzenledikleri programlardan, hedeflerinden ve amaçlarından bahsetti.

Şu anda tüm Türkiye'de dört bir tarafından eş zamanlı olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Er, bundan sonra da birbirinden güzel etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

"Bu bütçelerinizi gençlerin temel sorunlarını çözmek için harcayın"

Bahar şenlikleri kapsamında gençliğe helal daire içerisinde nasıl eğlenebilecekleri noktasında örnek bir çalışma ortaya koyduklarını ifade eden Er, "Biz bu bahar şenlikleri kararını aldığımızda aslında ne kadar isabetli bir karar aldığımızı, mayıs ayında, bu etkinlikleri yapmadaki amacımızın aslında hasıl olduğunu da gördük. Malumunuz bahar ayı ile birlikte birçok yerde, birçok ilde, belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar aracılığıyla konserler düzenleniyor, konser furyası başlamış durumda. Biz burada, bu konserlere iki neden dolayı itiraz ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Birincisi bugün gençler olarak çok ciddi, devasa sorunlarımız varken, kamu kaynaklarının bu tarz eğlence programlarına aktarılmasını biz doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki madem bu kadar kaynaklarınız var, madem bu kadar bu eğlence programlarına aktaracak devasa bütçeleriniz var; bu bütçelerinizi gençlerin temel sorunlarını, temel problemleri çözmek için harcayın. Evet eğlenmek, hoş vakit geçirmek herkesin hakkıdır, özellikle gençlerindir, eğer bunun yapıyorsanız bile; bizim kendi inancımıza, kendi medeniyet değerlerimize uygun ortamlar, uygun zamanlar ve zeminler oluşturun ve bu şekilde programlar tertip edin." şeklinde konuştu.

"Sevincimizde de hüznümüzde de Müslüman gibi hareket etmeliyiz"

Er, "Bizim bu mayıs ayında düzenlediğimiz programların bir anlamda bu itirazımıza bir alternatif olduğunu da görmüş olduk ve bizler etkinliklerimizle de söylemlerimizle de bir alternatif sunmuş olduk. Çünkü 'Helal dairesi geniştir, keyfe kafidir, harama girmeye hiç lüzum yoktur.' HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak bizim düzenlediğimiz etkinliklerle biz bu ölçüye dikkat ettik. Çünkü bizler Müslümanız, bizler Müslüman gençliğiz. Her zaman ve zeminde bu duruşumuzu ortaya koymakla mükellefiz, çünkü bizim sevincimizde de hüznümüzde de Müslüman gibi hareket etmemiz, Müslüman gibi davranmamız gerekiyor ve düzenlediğimiz etkinlikleri de bu ölçüde belirleyip düzenledik." dedi.

Sadece eğlenceye odaklı bir gençlik istemediklerini ve irfani noktada gençlerin kendileri geliştirmeleri gerektiğine vurgu yapan Er, "Düzenlediğimiz etkinliklerde bir taraftan hoşça vakit geçirebilecek, eğlenebilecek etkinlikler var, diğer taraftan da kültürel anlamda da gençlerimizin kendini yetiştirebilecekleri, geliştirebilecekleri etkinliklere yer vermeye çalıştık. Bu kapsamda şiir, makale, resim yarışmaları, satranç turnuvaları, masa turnuvaları, bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, kitap okumayı sevdirecek etkinlikler düzenledik." ifadelerini kullandı.

"Günah ortamlarının altın tepside sunulduğu haz ve hız çağında Müslüman duruşumuzu korumakla mükellefiz"

Hoş vakit geçirmenin, eğlenmenin gençlerin hakkı olduğunu söyleyen Er, ancak bunun helal dairesi içerisinde, meşru daire içerisinde yapılması gerektiğini söyledi.

Er, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Özellikle bugün günah ortamlarının altın tepside sunulduğu haz ve hız çağında; özellikle gençleri zevkperizme, kendi haz duygularına tapmaya teşvik eden ve bu ortamların da ücretsiz sunulduğu böyle bir zamanda bizler Müslüman duruşumuzu korumakla mükellefiz. Bu ortamda Müslüman duruşunu sergilemek, korumak gerçek Müslüman duruşudur ve İnşallah bizler Hür Gençlik olarak bu duruşu her zaman ve her zeminde sergileyeceğiz, sergilemeye devam edeceğiz.

Programda, HÜDA PAR'ın parti misyonunu anlatan tiyatro oyunu sergilenirken, etkinlikler kapsamında yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi ve program sanatçıların söylediği ilahi ezgileriyle sona erdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar