HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı İmir: Gençler bu toplum için bir yük değildir

Ankara'da düzenlenen "Bahar Şenlikleri" etkinliğinde konuşan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, gençlerin bu toplum için bir yük olmadığını söyledi.

Ekleme: 29.05.2022 14:25:07 / Güncelleme: 29.05.2022 14:25:07 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından Türkiye geneli düzenlenen ​"Bahar Şenlikleri" etkinlikleri kapsamında Ankara’da da gençlere yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi.

HÜDA PAR Ankara İl Gençlik Kolları Teşkilatı, "Bahar Şenlikleri" kapsamında düzenlediği Hacı Bayram Veli Camii'nde sabah namazı programının ardından Ankara Eymir Gölü'nde gençlerle bir araya geldi.

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı olarak mayıs ayı boyunca gençlere yönelik yaptıkları etkinliklere yoğun ilginin olduğunun söyleyen İmir, ekim ayında “Gençlik Haftası” programlarının olacağını söyledi.

Ankara’da gençlerle bir araya gelen İmir, “Bizler HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı olarak mayıs ayı boyunca Bahar Şenlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle bugün Ankara'dayız. Ankara'da, Ankara Gençlik Kolları Başkanlığımız tarafından bugün Eymir Gölü'nde gençlerimizle bir aradayız. Bugünkü program kapsamında doğa yürüyüşü, bisiklet sürüşü, bilgi yarışmaları ve benzeri kültürel faaliyetler yapılmaktadır. Bizler HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı olarak bir ayı aşkındır Türkiye'nin tamamında bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerdeki amacımız gençlerimizin helal dairesi içerisinde eğlenebileceği sağlıklı ortamları oluşturmaktır. Bir tarafta eğlenirken diğer tarafta da onları eğitecek, gençleriyle kaynaşmalarını sağlayacak, kardeşliklerini pekiştirecek bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Burada şunu gördük, gençler ciddi anlamda buna ihtiyaç duyduğunu ve bu tür etkinliklerin her geçen gün daha da artması yönünde ciddi anlamda bize talepler iletilmektedir. İnşallah bizler de önümüzdeki Ekim ayında Gençlik Haftası kapsamında bu ve buna benzer etkinliklerimizi devam ettireceğiz.” temennisinde bulundu.

“Bu tür ortamlarla gençler ciddi ruhi bunalımlar yaşamaktadır”

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir

İmir konuşmasının devamın şunları aktardı:

“Bizler bir taraftan bu tür etkinlikleri yaparken gençleri eğlendirmek anlamında ciddi ifsat edici programlar da yapılmaktadır. Bunların bir kısmı işte bahar şenlikleri adı altında üniversitelerin kampüslerinde yapılmaktadır. Diğer taraftan ise yerel kamu kurumları tarafından düzenlenen konserlerdir. Biz buradan hem gençlere sesleniyoruz hem de bu etkinlikleri düzenleyen organizasyonlara sesleniyoruz. Gençlik, yaratılışına uygun eğlenebileceği, helal ortamların her şeyden daha değerli olduğunu, onları ifsada sürükleyecek ve toplumu ifsada sürükleyecek. Kısa süreli eğlence programlarının ifsat programlarının toplum açısından, gençlik açısından büyük bir tehdit olduğunu bilmeleri gerekir. Çünkü oluşan ortamlar gerçekten insanın fıtratına uygun olmayan, İslam dairesi içerisinde düşündüğümüzde de helale uygun olmayan ortamlardır. Bu tür ortamlarla gençler ciddi ruhi bunalımlar yaşamaktadır. Bu tür etkinlikler yerine bizler de HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı olarak bu tür etkinliklerin nasıl olacağını somut bir şekilde ortaya koyuyoruz. Helal sınırları içerisinde gençlerin yaratılışına uygun bir şekilde eğlenebileceklerini helal sınırı içerisinde eğlenebileceklerini somut bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bu şekilde çalışmalarımız inşallah devam edecektir. Gençlerin bu tür etkinliklere daha fazla rağbet etmelerini, bu programlara ciddi anlamda sahip çıkmalarını tekrardan burada gençlerimize sesleniyoruz.” dedi.

“İfsat edici bir gençlik değil, ıslah edici ve toplumun sorunlarına çözüm üreten bir gençlik arzuluyoruz”

Son olarak geçlerin ihya edilmesi gerektiğinin altını çizen İmir, “Bizler HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı olarak gençlerin ihya edilmesi gerektiğini, topluma yük olmaktan ziyade toplumun içerisinde bulunduğu sorunlara çözüm üretecek bir merciye dönüşmesi gerektiğini, politikalarımızı belirlerken gençlere bu anlamı yüklediğimiz özelikle belirtmek istiyorum. Çalışmalarımızı da bu kapsamda yürütüyoruz. Gençler bu toplum için bir yük değildir. Var olan sorunların çözümünde bu sorumluluğu üstlenecek, omuz ağlayacak bir gençlik yetiştirme çabası içerisindeyiz. Yani genel anlamda şunu ifade edeyim. İfsat edici bir gençlik değil, ıslah edici, toplumun sorunlarına çözüm üreten bir gençlik arzuluyoruz. Bütün çabalarımız, bütün çalışmalarımızın temelinde bu yatıyor. Bir tarafta dünya nimetleri içerisinde imtihanı başarı bir şekilde veren bir gençlik aynı zamanda ahiretini de hesap ederek bu dünyada mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşayabileceği bir ortamın sağlamasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler