Diyanet, Atatürkçü Düşünce Derneğinin iddialarını yalanladı

​Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneğinin, “Diyanet: 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir” şeklindeki paylaşımının asılsız olduğunu duyurdu.

Ekleme: 24.05.2022 12:35:06 / Güncelleme: 24.05.2022 12:35:06 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve çeşitli sosyal medya kullanıcılarının, “Diyanet: 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir” şeklinde paylaşım yaptığı hatırlatıldı.

Söz konusu iddiaların "asılsız" olduğu vurgulanan açıklamada, mesnetsiz bu içeriğin, Diyanet'i hedef alan bir iftiradan ibaret olduğu ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Daha önce de paylaşılan söz konusu iftiranın 2 Ocak 2018 tarihinde Başkanlığımızca tekzip edilmesine rağmen  bu konuyu tekrar gündeme getirenlerin iyi niyet taşımadığı açıktır.

Kız çocuklarının biyolojik ve psikolojik yeterlilikleri dikkate alınmadan, aile kurma ve anne olma sorumluluğunu taşıyacak çağa gelmeden, erken yaşta ve zorla evlendirilmesinin kabul edilemeyeceği başkanlığımız tarafından defaatle dile getirilmiştir. Ayrıca seminer, konferans, vaaz ve yayınlarda mütemadiyen konunun önemine dikkat çekilmiştir." (İLKHA)