Kadir Gecesi'nde eller dua için semaya kalktı

Ramazan ayının 27'nci gecesinde idrak edilen, Kur'an-ı Kerim'de hakkında sure bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ihya edildi.

Ekleme: 27.04.2022 23:25:18 / Güncelleme: 27.04.2022 23:33:05 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ramazan ayının 27'inci gününe denk gelen Kadir Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlara akın eden Siirtli Müslümanlar, bu geceyi ibadet ve dualarla ihya etti. Genç, yaşlı, kadın ve erkek 7’den 70’e camileri dolduran Müslümanlar, mübarek geceyi dua edip namaz kılarak geçirdi.

İftarla birlikte orucunu açan vatandaşlar, yatsı ezanından itibaren camilere akın etti. Teravih namazı öncesinde verilen vaazlarda Kadir Gecesi'nin önemi, bu gece yapılan duaların kabul olacağı ve kutsal gecenin ibadet edilerek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yatsı ezanının okunmasıyla camilere gelen vatandaşlar, Halid bin Velid Camii başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti. Halid bin Velid Camii'nde yatsı ve teravih namazını kalabalık bir şekilde cemaat ile kılan vatandaşlar, namaz sonrası 3 dilde okunan Mevid-i Şerifi dinledi.

“Kur’an’ı yaşamayan insanlığın ebediyen yüzü gülmeyecektir”

Yüce Allah’ın kullarına ikramının bol olduğu günahkâr olanların affa uğrayacakları ve hatalarından kurtulma isteyenlerin bu hatalarını af ettirebilecekleri bir zaman dilimine girildiğini, ifade eden Cami İmam Hatibi Musa Doğrusever, Müslümanların Kur’an’ı kendilerine rehber edinmesi gerektiğine dikkat çekti.

Allah’ın Kur’an’ı yaşanmak için gönderdiğine dikkat çeken Doğrusever, “Kur’an’ı yaşamayan insanlığın ebediyen yüzü gülmeyecek, ondan kaçanlar hep hüsrana uğrayacaklardır. Ne zaman ki Müslümanlar Kur’an’ı kendilerine rehber edindiler, işte o zaman Müslümanlar yükseldiler. Ne zaman Müslümanlar Kur’an’ı sadece mezarlıklarda, sadece belirli gün ve gecelerde raflarından indirip okumaya başladılar ve ne zaman ki Kur’an’ı hayatımızın dışına bıraktıysak işte o gün Müslümanlar düşüşe geçtiler. İşte o gün Müslümanlar parçalanmaya başladı. Bu gün Müslümanların halini hepimiz görüyoruz. Nerede bir kan, nerede bir gözyaşı, nerede bir zulüm varsa orada Müslümanlar var. Çünkü Kur’an’ın emirlerini tatbik etmediğimizden dolayıdır. Allah bize kendi ipine sarılmamızı, bölünmememizi buyurduğu halde bizler maalesef Allah’ın emirlerini hakkıyla yerine getiremedik. Bu neden bu gün bölük pörçük bir haldeyiz. Allah bizleri tekrar toparlasın.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler