Midyat’ta siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

Peygamber Sevdalıları tarafından "O'nu oku, O'nu yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen ve binlerce Peygamber sevdalısının katılım gösterdiği siyer yarışmasının ödülleri dağıtılmaya devam ediyor.

Ekleme: 25.04.2022 23:15:10 / Güncelleme: 25.04.2022 23:22:15 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin’in Midyat ilçesinde 4 bini aşkın kişinin katılım sağladığı Siyer Yarışması’nda 55 kişi dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

Siyer yarışmasında dereceye giren 55 kişiye ödülleri yarışma koordinatörleri tarafından evlerinde ve okullarında takdim edildi.

Dereceye giren ilk üç kişiden Ömer Hüseyinoğlu’na bir adet çeyrek altın, Muhammed Maruf Kılıç ve Sabri Demir’e birer adet tablet;  diğer 52 kişiye de, akıllı bileklik, Dua yayıncılık kitap seti, ses topu, kol saati, satranç takımı, uçurtma, dart, mangala, sırt çantası, karaoke mikrofon, masa tenisi raket takımı, basketbol topu, duvar saati,  futbol topu, eşarp gibi hediyeler yarışma koordinatörlerince teslim edildi.

Yarışmada başarı gösteren öğrenciler ve velileri duygularını İLKHA’ya paylaştı.

İki yıl üst üste tüm soruları doğru yanıtlayan ve kura ile çeyrek altın almaya hak kazanan 8.sınıf öğrencisi Ömer Hüseyinoğlu çok mutlu olduğunu ifade ederek yarışmayı düzenleyenlere teşekkür etti.

“Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek bizim için en büyük ödül”

Ömer Hüseyinoğlu

Siyer yarışmasında kendileri için en büyük ödülün Efendimizin hayatını öğrenmek olduğunu ifade Hüseyinoğlu, “Siyer yarışmasına katıldığım için çok mutluyum. Siyer yarışmasına daha önce de katılmıştım. Kitabı 8-10 defa okudum. Yani planlı ve dikkatli okumakla başarı sağlanabilir. Kolay bir sınav.  Bu yarışmanın önemi çok büyük. Sınava girmeden önce Peygamber Efendimizin hayatı hakkında fazla bilgi sahibi değildim. Sınav ve kitap sayesinde Efendimizin çok yüce bir ahlaka sahip olduğunu anladım. Ve bizim de O’nu örnek almamız gerektiğini öğrendim. Bu sınavda hiçbir kaybımız olmuyor. Üstüne de hediye alıyorsunuz. Herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Bu kitabı sınavdan sonra da herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Yarışmayı düzenleyenlere de teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışmada oğlu Ömer Hüseyinoğlu’nun gösterdiği başarı nedeniyle gurur duyduklarını ifade eden öğrenci velilerinden Eğitimci Murat Hüseyinoğlu da bu tür yarışmaların öğrenci ve bireylere yönelik katkısının büyük olduğunu ve çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

“Siyer yarışması gençliğin kötüye gidişini bir nebze düzeltme adına çok önemli bir faaliyettir”

Murat Hüseyinoğlu

Hüseyinoğlu, “Ben 20 yıllık eğitimciyim. Bu yarışmaları epeydir takip ediyorum. Hem öğretmen olarak da öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Gerçekten, hem bir veli hem öğretmen olarak yarışmanın faydasını ve olumlu etkilerini görüyoruz. Başta Peygamber Sevdalıları olmak üzere bu tür yarışmaları düzenleyen herkesten Allah razı olsun. Yarışmanın çocuğumuzun üzerindeki etkisi çok olmuştur. En başta özellikle Peygamber Efendimizi tanıması bile zaten ona yeter. Özellikle son zamanlarda bir buhran içinde kalan gençliğin kötüye gidişini bir nebze düzeltme adına çok önemli bir faaliyettir. Ve bunu gerçekleştirenleri takdir ediyorum. Bu yarışmanın çocuklar üzerindeki etkisini gördük. Çocuğumun bu yarışmadan sonra Efendimizden bahsederken çok farklı duygular beslediğini gördüm. Bunu öğrencilerimizin yüzlerinde de görüyoruz. Bu tür etkinliklerin devamlılığı gerek gençler üzerinde ve gerek aileler üzerinde büyük bir etki sağlayacaktır. Özellikle bilgi kirliliğinin yoğun olduğu bu dönemde Efendimizin hayatını en doğru şekilde öğrenmeyi sağlayacaktır. En güzel ve örnek bir ahlak sahibi Efendimizin gençlere tanıtılması konusunda çok büyük bir önem arz etmektedir. Özellikle bu ahir zaman nesli için. O yüzden tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“10 yaşında 60 sorunun 55’ini doğru yaptı”

Ali Malik Yalçın

1.Kategoriden (4.ve 5.sınıflar) yarışmaya katılan ve ödül almaya hak kazanan 10 yaşındaki Ali Malik Yalçın ise, yarışmayı çok sevdiğini ifade etti.

Yalçın, “10 yaşındayım. Sınav çok güzeldi. Herkese tavsiye ediyorum. Kitabı 10 sefer okudum. Kitap Efendimizin hayatını anlattığı için çok güzeldi. Bu yarışmayı çok sevdim. Herkese tavsiye edeceğim ve katılmalarını önereceğim. Ben de her zaman katılacağım.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler