Malatya'da av yasağı denetiminde bin 600 metre ağ ele geçirildi

Malatya Karakaya Baraj Gölü Yazıhan Durucasu mevkiinde Su Ürünleri yasak avcılık denetimleri kapsamında gece yapılan denetimlerde 1600 metre ağ ele geçirildi.

Ekleme: 25.04.2022 12:50:11 / Güncelleme: 25.04.2022 13:01:28 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Su Ürünleri yasak avcılık denetimleri kapsamında, Denetime Malatya Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik ve Şube Müdürlüğü personelleri katıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna bağlı olarak hazırlanan Yönetmelik ve Tebliğler gereğince İlimiz iç sularında 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında sazangiller avcılığı yasaktır. Su Ürünleri yasak avcılık döneminde ekiplerimiz tarafından gece-gündüz, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere özverili bir şekilde denetimlerimiz sürdürülmektedir. İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüklerimiz, Jandarma komutanlıklarımız ve İlimizde kurulan Bot Komutanlığımız ile beraber etkili ve sürekli denetimler yapılmaktadır. Denetimlerimiz bundan sonrada hız kesmeden devam edecektir." dedi. (İLKHA)