Gaziantep’te ekmekte indirime pide fırınları da katıldı

Gaziantep’te ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan ekmekte indirim kampanyasına pide fırınları da dahil edildi.

Ekleme: 13.04.2022 13:35:11 / Güncelleme: 13.04.2022 13:35:47 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Fırıncılar Odası ortaklığında, İl Tarım ve Orman Müdürü denetiminde geçtiğimiz hafta hayata geçirilen proje ile 200 gramlık francala (somun) ekmeğin fiyatı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yararlanan vatandaşlar için 2 lira 50 kuruştan 1 lira 50 kuruşa indirilmişti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Fırıncılar Odası ile yaptığı iş birliğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan ekmekte indirim kampanyasına pide fırınları da dahil edilerek, yapılan indirimle 2 lira 25 kuruş olan pide ekmek, uygulamadan yararlanan vatandaşlar için 1 lira 50 kuruş oldu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yararlanan ihtiyaç sahibi 126 bin vatandaşı kapsayan kampanya, günlük 5 ekmek olacak şekilde aylık 150 ekmekte uygulanarak aile ekonomisine destek sağlıyor. Son düzenlemeyle somun ve pide ekmeklerin her biri için indirim geçerli hale getirildi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yapılan uygulama daha önce sadece 200 gramlık somun ekmek fiyatlarında uygulanırken indirim uygulaması genişletilerek pide ekmek de eklenmiş oldu.

Sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmayan kampanyanın, fırınlar ve pidecilerin gönüllülüğü üzerinden yıl boyu çalışmaya devam edeceği bildirildi. (İLKHA)