"İnsan Hakları Okulu" seminerlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları dağıtıldı

​MAZLUMDER Ankara Şubesi tarafından 6 hafta süren "İnsan Hakları Okulu" seminerleri, bugün yapılan programın ardından sertifikalar dağıtılarak son buldu.

Ekleme: 09.04.2022 18:50:13 / Güncelleme: 09.04.2022 18:50:13 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ankara'da, insan hakları alanında uzman birçok kişi tarafından seminerlerin verildiği program 6 hafta sonrasında katılımcılara sertifika verilerek nihayete erdi.

6 haftalık süreç içerisinde "İnsan Hakları Teorisi ve Tarihi, MAZLUMDER Tecrübesi", "OHAL Uygulamalarının Doğurduğu Hak İhlalleri, Yargı Bağımsızlığı", "İnsan Haklan Kurumları, Mekanizmaları ve Mevzuatı", "Göçmenler, Sığınmacılar ve İnsan Hakları", "Kadın ve İnsan Hakları", "Darbeler ve İnsan Hakları", "Kriz Dönemlerinde İnsan Hakları", "İnsan Haklan ve Sivil Toplum", "Dijital Çağda İnsan Hakları" ve "Hak ihlalleri ve Raporlama Teknikleri" konuları işlendi.

Seminerler MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Av. Osman Yurt, MAZLUMDER MYK Üyesi Aziz Oğuzhan Karaman, 2017-2021 Dönem TIHEK Kurul Üyesi Mehmet Altuntaş ve Kamu Denetçisi Arif Dülger, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer Sağıroğlu, Ekin ve Nesil Derneği Başkanı Av. Zeynep Sen Sayımlar, MAZLUMDER Ankara Şube Başkan Yardımcısı Yazar ve Emekli Albay Mehmet Yavuz Ay, ASDER Eski Başkanı Emekli Kurmay Albay Kemal Şahin, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Korkut, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken, ASBÜ Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Çatlı ve MAZLUMDER Diyarbakır Şube Kurucu Başkanı Av. Nesip Yıldırım tarafından verildi.

Sertifika dağıtım töreninin ardından açıklamada bulunan MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Av. Osman Yurt, “MAZLUMDER'in Ankara şubesi olarak 'İnsan Hakları Okulu' 6’ncı oturum ile bugün sona erdi. Çok sayıda arkadaşımız ve hocalarla verimli bir süreç oldu. Arkadaşların katılımından biz çok mutlu olduk. Farkındalığın artmasını ve insan hakları mücadelesine sağlanacak katkılar MAZLUMDER'in yeni dönemdeki atılımlar için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün arkadaşlara sertifikalarını da dağıttık. Süre çok hızlı ilerledi. Biz de hala nefes nefese konularla uğraşıyoruz. Başından beri gösterdiğiniz ilgi ve takipten dolayı size de çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar