İşgalciler Mart ayında 195 idari esir tutma kararı verdi

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, işgalcilerin Mart ayı içinde 195 Filistinli hakkında esir tutma kararı verdiğini duyurdu.

Ekleme: 05.04.2022 17:35:15 / Güncelleme: 05.04.2022 17:39:35 / Dünya
Destek için 

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti yaptığı açıklamada işgalci Siyonistlerin geçtiğimiz Mart ayı içinde 195 Filistinli hakkında idari esir alma kararı verdiğini, bunlardan 107'sinin yeni, kalanlarının ise eski idari esir tutulma sürelerini uzatma şeklinde olduğu ifade edildi.

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirler, bu yılın başından itibaren, işgal rejiminin idari esir tutma uygulamasını protesto amacıyla boykot eylemi başlatmışlar.

Siyonistlerin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle esir alabilir ve bu süreyi yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak esir alma imkanı var.

Halen işgal zindanlarında 500'den fazla bu şekilde tutulan "idari esir" bulunuyor. Bu da işgal zindanlarındaki esirlerin %10'una tekabül ediyor. (İLKHA)