Gaziantep'te patlamanın izleri siliniyor

Gaziantep’te 50 iş yeri ve 30 evin kullanılamaz hale geldiği, 4 aracın hasar gördüğü ve 2 kişinin de hafif yaralandığı lokantacı dükkanında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan hasar tespiti çalışmaları devam ediyor.

Ekleme: 01.04.2022 13:30:14 / Güncelleme: 01.04.2022 13:30:14 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sabah saatlerinde merkez Şehitkamil ilçesi Mevlana Mahallesi Cinderesi mevkiinde Suriye uyruklu bir şahsa ait lokantada meydana gelen tüp patlaması sonucu 50 iş yeri, 30 ev ve 4 araçta hasar oluştu.

Lokantada bulunan tüpler kimsenin olmadığı sırada bilinmeyen nedenle patladı. Büyük bir gürültüyle art arda yaşanan patlamalar bölgede korku dolu anların yaşanmasına neden olurken, patlamanın ardından ortalık adeta savaş alanına döndü.

Çevredeki evlerde yaşayan vatandaşlar korku ve panikle patlamanın etkisiyle kendilerini sokağa attı. Patlama ile birlikte lokanta yakınında bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi hafif yaralanırken, olayı görenler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Patlamada hafif yaralanan yaralılar bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastanelere kaldırıldı.

Olay yerine gelen ekipler patlamanın meydana geldiği lokanta başta olmak üzere çevredeki zarar gören ev, iş yerleri ve araçlarda hasar tespit çalışması başlattı.

Olay yerinde 5 ekip ve 36 kişiyle çalışma yürütülürken, patlamanın lokantadaki sanayi tipi tüplerden kaynaklandığı belirtildi.

Patlamanın ardından trafiğe kapatılan bölgede evleri, iş yerleri ve araçları hasar gören vatandaşlar, gün boyu bakım ve temizlik çalışmaları yaptı.

Şehitkamil Belediyesi ekipleri de hasarın oluştuğu iş yeri ve evlerde enkaz temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Elektriklerin olmadığı bölgede enerjinin çalışmalarının tamamlanmasının ardından verileceği bildirildi.

Gaziantep Valiliği de patlamada zarar gören manavdaki malzemeleri satın aldı. Sebze ve meyvelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere aşevlerine gönderildiği öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, bölgeye gelerek patlama sonucu büyük çapta hasar oluşan iş yerleri ve evlerde incelemelerde bulundu.

Patlama sonucu hasar gören ev ve iş yerlerinde onarım çalışmaları yapılarak patlamanın izleri ise silinmeye çalışılıyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler