O ilde ekmeğe zam yolda: 2,5 TL’ye satılacak!

Siirt’te 200 gramı 2 liradan satılan ekmeğin gramajı düşürülerek 50 kuruş zam yapıldı. Buna göre bakanlıktan gelecek onay yazısının ardından ekmek 2,5 liradan satılacak

Ekleme: 28.03.2022 15:09:37 / Güncelleme: 28.03.2022 15:26:20 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Fırıncıların maliyetlerindeki durdurulamayan artış, ekmek fiyatlarına yeni zamlar olarak yansımaya devam ediyor.

Son olarak Siirt’te ekmeğe zam yapılacak.

Zam haberini Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi açıkladı.

29 Şubat salı günü uygulanmaya başlayacak yeni fiyat tarifesine göre, 200 gramı 2 liradan satılan ekmek artık 190 gram olacak ve 2,5 liradan satılacak.

Geçen yıl 3 TL olan Ramazan pidesi ise 5 buçuk TL'den satılacak.

Artan maliyetlerin fırıncıları ekmeğe zam yapma noktasında zorladığına dikkat çeken Abdurrahman Aşkara, fırıncıların yasadığı zor süreci şu sözlerle dile getirdi:

“Bakkalda bir pop kekin fiyatı ekmekten pahalı pop kek 3 ekmek ise 2 TL”

Abdurrahman Aşkara

“Un, maya, odun yükseliyor ve bizler artık bu zamlara yetişemiyoruz. Mecburen bizler de ekmeğe zam yapmayı düşünüyoruz. 2,5 lira kurtarmayacak, Fırıncılar Odasından haber bekliyoruz. Belki yarından itibaren ekmeği 2,5 liradan satmaya başlayabiliriz. Bugün bir bakkala gittim pop kekin fiyatını sordum 3 TL, bizim ekmek ise 2 TL, pop kek 30 gram ekmek ise 200 gram, bu nasıl olabilir? Pop kek 3 TL benim ekmeğim 2 TL.”

Eleman, elektrik, kira ve diğer giderleri karşılayamadıklarını dolayısıyla borcu da borçla kapattıklarını ifade eden Abdurrahman Aşkara, şu önerilerde bulundu:

“Artık dayanacak gücümüz kalmadı, böyle giderse fırını kapatacağım”

“Ya devlet bize ucuz un bulsun, ekmeğin fiyatı aynı kalsın ya da biz devlete çalışalım bize asgari ücret versin biz fırınımızı devlet için çalıştıralım, bize maaşımızı versin, odunu, unu getirsin bizler de ekmek yapalım devlet satsın. Artık dayanacak gücümüz kalmadı, böyle giderse fırını kapatacağım. Zaten bu zam gelmese hiç çalışmayacağız. Biz şu anda boşuna çalışıyoruz.”

“Zam yapmak istemiyoruz zaten millet fakirdir, ancak ekmek yiyebiliyor”

İsmail Kılıç

Şu anda ekmeğe zam yapmak istemediklerini ama devletin de bu noktada destek vermesi gerektiğini ifade eden İsmail Kılıç, “Önümüzde Ramazan ayı var, fakir fukaraların sayısı da oldukça fazla, bizler de zam yapmak istemiyoruz ve zamma da karşıyız ama çok mağdur durumdayız. Kira, maya, un, yakıt, elektrik her şeye zam geldi. Biz değil bütün esnaflar mağdur. Zaten millet fakirdir, ancak ekmek yiyebiliyor. Bir koli yumurta 40-45 liraya satılıyor. Zam için halkımızdan çok özür diliyoruz.” diye konuştu.

Son olarak ekmek fiyatlarının nasıl olacağını paylaşan Kılıç, normal ekmeğin 2,5 lira, susamlı Ramazan pidesinin 5,5 ve susamlı simidin de 2,5 veya 3 liradan satılacağını kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler