Dünya hava kirliliği raporu açıklandı

Dünya çapında 117 ülke ve 6 bin 475 şehrin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği 2021 Dünya Hava Kirliliği Raporu kamuoyuyla paylaşıldı. Paylaşılan raporda Türkiye 46'ncı sıradaki yerini korudu.

Ekleme: 24.03.2022 17:25:19 / Güncelleme: 24.03.2022 17:37:00 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Yıllık 7 milyona yaklaşık ölümle ilişkilendirilen hava kirliliği ülkeler için ciddi sorun olmaya devam ediyor.

İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) eşik değerlerinin kullanılmasıyla oluşturulan raporda Türkiye 46'ncı sıradaki yerini korudu. Türkiye'yi Avrupa bölgesinde inceleyen rapora göre Avrupa'daki en kirli havaya sahip şehir ise Iğdır oldu.

Avrupa bölgesinde havası en kirli ülkeler sırasıyla; Karadağ, Bosna Hersek, Lübnan, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Hırvatistan, Türkiye, Polonya, Yunanistan ve Ukrayna olarak açıklandı.

İlk 5'te Türkiye'den 2 Şehir

Dünya genelinde yaşanan yangınların hava kirliliğini artırdığı belirtilen raporda Avrupa Bölgesi'nin en kirli havasına sahip 5 şehir içinde Türkiye'den 2 şehrin ismi bulunuyor.

Avrupa Bölgesi'nde havası en kirli şehirler sıralamasında Iğdır ilk sırada yer alırken Iğdır'ı sırasıyla; Krasnoyarsk (Rusya), Yeni Pazar (Sırbistan), Foca (Bosna Hersek) ve yine Türkiye'den Düzce takip ediyor.

Türkiye'nin Havası En Kirli 10 Kenti

Türkiye'nin en kirli havasına sahip kentleri arasında sırasıyla; Iğdır, Düzce, Erzurum, Konya, Erzincan, Elbistan, Kayseri, Amasya, Çorum ve Bursa yer alıyor. (İLKHA)