Sürgün edilen savcının Bitlis'e gönderilmesine tepki

Tokat'ta boşanma aşamasında olan eşini 23 yerinde bıçaklayan Samet Ağ'ın tahliyesini isteyen savcının, Bitlis'in Mutki ilçesine gönderilmesine sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı.

Ekleme: 22.03.2022 22:30:14 / Güncelleme: 22.03.2022 22:30:52 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2'nci Dairesi, Tokat'ta boşanma aşamasında olan eşini 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ın (32) tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakimin görev yerlerini değiştirdi.

Hakim Şırnak'ın Silopi, savcı ise Bitlis'in Mutki ilçesine geçici görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Eşini bıçakladıktan sonra gözaltına alınan Samet Ağ, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Cezaevinde 3 ay kalan Samet Ağ, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart'ta katıldığı programda, yaşanan olayı hatırlatarak, "Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık; hamdolsun, tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Düşünün, 23 yerden bıçaklıyor. Ey hakim, sen nasıl oluyor böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim olabilir, Savcı olabilir, fark etmez. Adalet ortada kalamaz, yerde sürünmez. Onun için de gereğini yapacağız." demişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın izniyle Samet Ağ'ın tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakim hakkında HSK inceleme başlattı.

Yapılan incelemenin ardından Ağ'ın tahliyesini isteyen savcı Bitlis'in Mutki ilçesine geçici olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Kararın ardından sosyal medya üzerinden tepki gösterdi Bitlisliler, "Bu savcı ceza olarak buraya gönderilmişse, Mutkili insanın ne suçu var? Burada yaşayan insanlar ikinci sınıf mı? Yoksa kobay olarak mı kullanılıyor. Yıllarca görevini kötüye kullanan memurlar doğuya gönderildi. Doğuya sürülen memur intikamını halktan aldı. Devlet artık bu mantıktan vazgeçmeli" diye tepki gösterdiler. (İLKHA)