Kadirov yandaşları domuz derisi ile kefenlense cehenneme gider mi?

Batı insanı onca değişim ve dönüşüme rağmen skolastik akıldan yakasını kurtaramıyor. Ukrayna Genel Kurmayı resmi hesabından Ortaçağ kuruntusu bir cümleyi alıntıladı

Ekleme: 22.03.2022 19:53:58 / Güncelleme: 22.03.2022 20:04:18 / Güncel
Destek için 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Ukrayna’nın Dnipro Belediye Başkan Yardımcısı Mikhailo Lisenko kendilerine karşı savaşan Kadirovcuları domuz derisi ile kefenleyeceklerini, böyle gömülünce bunların cennete gidemeyeceklerini iddia etti.

Kendi halkına ve liderliğine ihanet edip Putin’in kurşun askeri olan Kadirov ve yandaşlarının Ukrayna’daki rezaleti elbette Müslümanların tepkisine neden oluyor. Bir defa Ukrayna'daki savaş müslümanların savaşı değil, bir sömürgeci ile bir diğer sömürgeci gücün vekalet savaşında olan zavallı Ukrayna halkına oluyor.

Resim kısaca bu!

Ama Putin’in emir erinin orada işgalin basit bir nesnesi olmak için koşturma zavallılığına da  diyecek kelam yok elbette.

Şüphesiz Ukrayna halkı da kraldan daha kralcı davranan Kadirov’un Müslümanları ve Müslümanlığı temsil etmediğini biliyor.

Hem oradaki Putin ve işgal karşıtı Çeçenlerin olması hem de internet çağında yaşıyor olmak yanlış anlamaların önünü kesiyor.

Nitekim bilgi çağının en güzel özelliği bu!

Her ne kadar bilgi artsa da bazı insanlar kendilerini hurafelerden, saçma sapan ortaçağ tasavvurlarından kurtaramıyor.

Öyle ki Ukrayna’nın Dnipro Belediye Başkan Yardımcısı Mikhailo Lisenko kendilerine karşı savaşan Kadirovcuları domuz derisi ile kefenleyeceklerini, böyle gömülünce bunların cennete gidemeyeceklerini iddia etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mikhailo Lisenko “Resmen karar aldık. Dnipropetrovsk bölgesinde gebertilen bütün Kadirovculara(Çeçenlere) domuz derisi dikilecek ve o şekilde gömülecekler. Şehrimizin et fabrikaları, size teşekkür ediyoruz. Böyle gömülünce Cennet’e gidebilecekler mi göreceğiz. Yaratıklar.” İfadelerini paylaştı.

Bu oldukça Ortaçağ kafalı paylaşımı Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, resmi sosyal medya hesabından alıntılayarak paylaştı. 

Komedi gibi değil mi?

Kuvvetle muhtemel Müslümanlar domuz derisine sarılarak gömülürse cehenneme gider inancı  haçlı seferlerinden sonra uydurulan bir fikir. Müslümanlar domuzu necis saydıkları için necis bir şeyle kefenlenseler cehenneme giderler anlayışı ne kadar basit ve ham bir anlayış.

Oysa meseleyi değerlendirirken Çeçenler demeyip Kadirovcular diye tasnif etmeleri çok akıllıca olduğu halde…

Kadirov’un kendi halkına ihanet eden bir kişilik olduğu ortada iken domuz derisinden argüman çıkarmaya çalışmak basitlik olmuş.

Ukrayna Genel Kurmayı'nın bu basitliğe balıklama atlaması ise ultra basitlik olmuş!