Elektrik faturasını ödeyemeyen Ayşe teyze yetkililerden yardım bekliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kiralık olarak kaldığı evde kirasını ödemekte bile güçlük çektiğini belirten Ayşe Karagöz, kendisine gelen yüksek elektrik faturası için yetkililerden yardım bekliyor.

Ekleme: 20.03.2022 18:40:11 / Güncelleme: 20.03.2022 18:49:21 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şırnak'ın Cizre ilçesi Konak Mahallesi'nde yaşayan ve yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışan 70 yaşındaki Ayşe teyze hem kendine hem de kendisiyle beraber kalan boşanmış kızına bakmaya çalışıyor. 

Kimsenin kendisine yardım etmediğini belirten Ayşe teyze, birikmiş ev kira borcunun üzerine, bir de 4 bin TL'lik yüksek elektrik faturası geldiğini, bu durum karşısında ne yapacağını bilemez hale geldiğini söyledi.

 

Çocuklarının kendisini terk ettiğini, hiç kimsenin kendisine yardımcı olmadığını anlatan Ayşe teyze, 70 yaşından sonra çalışacak takatinin olmadığını ve borçlarını ödemek için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini belirtti.

Yaşı itibariyle artık yardıma muhtaç hale geldiğini söyleyen Ayşe Teyze, "Ben Ayşe karagöz, 70 yaşındayım. Yardıma muhtaç olmuş haldeyim. Eşim 30 yıl önce vefat etti. Guatr, tansiyon ve fıtık hastasıyım. Yaşlılık maaşıyla geçiniyordum. Bulunduğum ev kiralık, aylık 400 TL kirasını ödüyorum. Eşinden ayrılmış kızım var, o da yanımda birlikte yaşıyoruz. Maaşımla doğru düzgün geçinemiyorken elektrik faturalarım yüksek gelmeye başladı. Kaç aydır ödemekte güçlük çekiyorum. Ev kiram birikmiş." ifadelerini kullandı.

 

Komşulardan borç alarak hayatta kalmaya çalıştığını kaydeden Ayşe Teyze, "Elektrik faturam 2 ayda 4 bin TL geldi. Yaşlılık maaşımla kiramı ödüyor, kızımla yaşam mücadelesi veriyordum. Bu gelen elektrik faturalarından sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Bu yaşımdan sonra çalışacak takatim de yok. Bana bakacak kimsem yok. Çocuklarım var, onlar da bana bakmıyor. Yaşlılık maaşıyla artık ne kiramı ödeyebiliyorum ne de kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum." dedi.

Yaşadığı zorluklar nedeniyle yardım talebinde bulunan Ayşe teyze, yetkililere seslenerek şöyle dedi:

"Bizim gibi dul ve yaşlılara destek çıkın, yardımcı olun, mağduriyetimi giderin!" (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar