Midyat Umut Kervanı: Ramazan ayında hep beraber ihtiyaç sahibi aileleri sevindirelim

Umut Kervanı Vakfı Midyat Temsilcisi Mehmet Şerif Ece, Ramazan öncesi yetim ve ihtiyaç sahipleri için yardım çağrısında bulundu.

Ekleme: 17.03.2022 11:25:12 / Güncelleme: 17.03.2022 11:45:00 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Umut Kervanı olarak zengin ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü vazifesi üstlendiklerini ifade eden Ece, Midyat merkez ve kırsal mahallelerdeki yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması için gıda, nakdi yardım ve giyim gibi yardım malzemelerinin bağışlanması çağrısında bulundu.

Umut Kervanı Vakfı olarak Midyat'ta yaklaşık 12 yıldır yardım faaliyetlerini yürüttüklerini hatırlatan Ece, özellikle Ramazan ayının gelmesi münasebetiyle yollarını gözleyen yüzlerce ihtiyaç sahibi ailenin hanesine ulaşmak istediklerini söyledi.

Midyat'ta aralarında Suriyeli muhacirlerin de bulunduğu yüzlerce ihtiyaç sahibi ailenin bulunduğunu belirten Ece, bu ailelerin aylık gıda, barınma ve ısınma giderlerinin bulunduğunu, bu giderlerin karşılanması adına hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.

 

"Mübarek Ramazan ayında hep beraber ihtiyaç sahibi aileleri sevindirelim"

İLKHA muhabirine yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Ece şunları kaydetti:

"Merkez ve kırsal mahallerde tespit ettiğimiz çok sayıda yetim ve ihtiyaç sahibi aile var. Bu ailelere düzenli olarak haftalık veya aylık olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla, tüm bu ailelere hayırseverlerimizin aracılığıyla onlara ayni ve nakdi yardımda bulunmak istiyoruz. Zengin ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah biz kendi görevimizi yapıyoruz. İhtiyaç sahibi aileleri tespit ediyoruz. Hayırseverlerimiz de görevlerini yapıp Allah'ın kısmet ettiği şekilde bir şeyler versinler. Bu mübarek Ramazan ayında hep beraber ihtiyaç sahibi aileleri sevindirelim. Onlara yardım ulaştıralım. Gıda olsun, iftarlık olsun, onlara bir şeyler götürmeye çalışalım. Ve onların yüzünü güldürelim." diye konuştu.

Mehmet Şerif Ece

"İhtiyaç sahibi aileler yolumuzu gözlüyor"

5 ay boyunca tüpü boş olan ailelere şahit olduklarını söyleyen Ece, "İsteyenlere isimlerini, adreslerini verelim, gelip kendileri görebilir, yardım edebilir. Gerçekten 5 ay gibi bir süreyle mutfak tüpü boş olan aileleri gördük. Ancak seneden seneye kırmızı et yiyebilen aileleri gördük. Bu nedenle hepimiz bu Ramazan ayını bir fırsat olarak görelim. Hep beraber yolumuzu gözleyen yetimlere, ihtiyaç sahiplerine bir şeyler götürelim. Bu; gıda olur, kırmızı et olur başka ihtiyaçlar olur. Ayrıca son zamanlarda elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyenler var. Günlerce elektriksiz kalanlar var. Bizleri arıyorlar, bizler de hayırseverlerin aracılığıyla, bu faturaları ödemeye çalışıyoruz." dedi.

"Umut Kervanı olarak her zaman sahadayız"

Midyat Umut Kervanı olarak yardım çalışmaları için her zaman sahada olduklarını ve bir köprü vazifesini yüklendiklerini belirten Ece, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Ece, "Hayırseverlere çağrımız bu konuda bize yardımcı olmalarıdır. Bizim de imkânlarımız bir yere kadardır. Zenginlerimiz bize destek olmasa bizler de ihtiyaç sahiplerine destek olamayacağız. Bu nedenle bizler zengin ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. 'Zamanım yok, kime nasıl yardım edeceğimi bilmiyorum' diyen hayırseverlere her türlü şekilde yardımcı olmaya çalışacağız." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler