“15 Mart İslamofobi ile Mücadele Günü!”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 15 Mart'ı "Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü" kabul etti.

Ekleme: 16.03.2022 10:42:29 / Güncelleme: 16.03.2022 10:52:12 / Güncel
Destek için 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 15 Mart'ı "Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü" kabul etti. Türkiye ve Pakistan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) adına sunduğu tasarı, BM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kabul edilen tasarı!

BM Genel Kurulunda kabul edilen kararla 15 Mart, BM Genel Kurulu tarafından ''Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' ilan edildi.

Kararda, insan haklarına ve farklı din ve inançlara saygıya dayalı, hoşgörü ve barış kültürü ile küresel diyaloğu teşvik eden uluslararası çabaların güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Kararda ayrıca dini inançları nedeniyle kişilere ve tüm ibadet yerlerine yönelik her türlü şiddet olayı güçlü bir şekilde kınandı.

BM’den çıkması için emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Bugün, BM Genel Kurulu'nda 15 Mart "Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü" olarak kabul edildi" dedi.

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle batı dünyasını saran İslam ve Müslüman düşmanlığına karşı alınan bu kararı oldukça önemli buluyor ve memnuniyetle karşılıyoruz."

"Politik çıkarları uğruna yabancı karşıtlığını ve İslam düşmanlığını körükleyen batılı bazı siyasilerin düşmanca tavırlarına karşı bir set olması umuduyla, bu kararın BM'den çıkması için emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz."