Bu görüntüler Sibirya'dan değil Bitlis'ten

Bitlis'te bir haftadan bu yana etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle evler kara gömüldü. Vatandaşlar evlerine girmek için tünel kazıyor. Ortaya çıkan görüntüler Sibirya'yı andırıyor.

Ekleme: 15.03.2022 11:30:11 / Güncelleme: 15.03.2022 11:30:11 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hayatın durma noktasına geldiği kentte, özel idare, karayolları ve belediye ekipleriyle birlikte vatandaşlar da karla mücadele çalışmasını yürütüyor.

Kara gömülen yerlerden biri de Bitlis merkeze bağlı Başhan köyü. Köyde tek katlı evler kara gömülürken, vatandaşlar evlerine gidebilmek için kardan tüneller yapıyor.

Son 24 saatte kent merkezine 17 santimetre kar yağdı. Yerde bulunan kar kalınlığı 180 santimetreye ulaşırken, mart ayında yağan kar miktarı 299 santimetre, bu mevsim yağan kar miktarı ise 8 metre 54 santimetreye ulaşırken, 168 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji yetkilileri ise kentte perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışının devam edeceğini, eğimi dik yamaçlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Son zamanlarda böylesi kar yağışıyla karşılaşmadığını belirten Başhan köyünde oturan Hüsamettin Kızıltaş, bu tür durumlarda devletin bölge pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini söyledi.

Kızıltaş, "Bir haftadır yoğun ka ve tipi etkili oluyor. İş makineleri evlerimizin bulunduğu alana gelemediği için küreklerle tünel kazıyarak evlerimize giriyoruz. Tek katlı evlerimiz kara gömülmüş. Yollarımızı açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Devlet, bu bölgeyi doğal afet ilan etsin." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler