Mevsimsel hastalıklara karşı bağışıklığını güçlendirmek isteyenler aktarların yolunu tutuyor

Soğuk havalardan kaynaklanan hastalıklardan korunmak isteyenler, bağışıklığı arttırıcı ürünleri tercih ediyor. Aktarlar, ekonomik nedenlerden dolayı bu yıl rağbetin daha az olduğunu belirtiyor.

Ekleme: 14.03.2022 16:30:16 / Güncelleme: 14.03.2022 16:37:10 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Soğuk havalarda ortaya çıkan mevsimsel hastalıklardan etkilenmek istemeyen vatandaşlar, aktarlara başvuruyor. Alternatif malzemeler kullanarak hastalıklardan korunmak isteyenler, bağışıklık sistemini güçlendirmek adına farklı ürünleri tercih ediyor.

İstanbul'da aktar dükkânı bulunan İsmail Uzunağaç, son günlerde rağbet olduğunu ancak fiyatlardaki artış nedeniyle müşterilerinin alım gücünün düştüğünü, geçen senelere göre satışların azaldığını belirtti.

"Fiyat yüksekliğinden dolayı önceden kiloyla alınan ürünler artık gramajla alınıyor"

İstanbul'da baba mesleği aktarlık işini 12 yıldır yaptığını belirten Uzunağaç, "Bugünlerde rağbet var ama eskiye göre rağbet çok çok az çünkü geçen yıllarda korona dönemi atlatıldı, o dönemlerde bu ürünler çok tüketildi. Akabinde oluşan fiyatların pahalılığı, fiyatların ikiye katlamasından dolayı oluşan fiyat yüksekliğinden dolayı önceden kiloyla alınan şeyler artık gramajla alınıyor. Bizde bu durumdan çok muzdaribiz elimizden de bir şey gelmiyor çünkü genel bir pahalılık var. Pahalılık var ama 1-2 haftaya önceye göre de kış mevsiminin son raddelerine geldiğimiz için ve yüksek derecede kar yağışları olduğu için rağbet tabi ki var ama eskiyi aratıyor." dedi.

 

"Ihlamur, zencefil, hatmi, keçiboynuzu, adaçayı, kış çayı gibi ürünler kullanılıyor"

Gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığının bugünlerde arttığını hatırlatan Uzunağaç, "Kişiler genellikle kompakt ürünler kullanıyor. Kış çayı, keçiboynuzu, bitkisel çaylara yöneliyorlar. Kış çayının içinde bir sürü karışık ürünler var. Ihlamur, zencefil, hatmi, keçiboynuzu, adaçayı gibi ürünler kullanmaları müşteriler açısından daha iyi oluyor hem bizim açımızdan daha iyi oluyor. Birçok faydası olduğu için; soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, solunum yolu enfeksiyonları, akciğer rahatsızlıkları gibi rahatsızlıklara iyi geldiği için ilk başta tavsiye ettiğimiz ve en iyi gördüğümüz ürünler arasında geçiyor. Eğer öksürüklü rahatsızlıklar varsa genellikle çam kozalağı özü, çam kozalağı pekmezi de çok tercih ediliyor, son günlerde revaçta ve bizde tavsiye ediyoruz çünkü faydası saymakla bitmiyor. Özellikle KOAH başlangıcı, Covid-19'u atlatanlar, hastalığı döneminde alınan ürünler arasında da genellikle kullanılıyor." diye belirtti.

Hastalık öncesi ve hastalıkta hangi ürünler tüketilmelidir?

Bitkisel ürünleri hastalığa yakalanmadan bağışıklığı güçlendirici takviye ürünler olarak kullanmayı tavsiye ettiklerini belirten Uzunağaç, "Bitkisel ürünleri takviye olarak tavsiye ediyoruz.  Hastalığa yakalanmadan önce kullanılacak ürünler arasında kesinlikle C vitamini içeriği olan ürünler, hibiskus, ıhlamur tüketilmelidir. Hastalığa yakalandıktan sonra ekstre edilmiş daha yoğun ürünler tüketilmelidir. Şöyle açıklayayım; ekstraksiyon (saflaştırma) yöntemiyle elde edilen ürünler vardır, ekinezya, keçiboynuzu, çörek otu ekstratı tarzı ürünler şifa özelliği daha yüksek ürünlerdir. 8 kilo 350 gram üründen, 150 milimlik öz sıvı elde edilir. Bu öz sıvı insan sağlığına faydalıdır. Genellikle hastalık döneminde bu tarz ürünleri tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar