İstanbul'da önlemler ve uyarılar etkili oldu: Yollar boş kaldı

​İstanbul’da alınan önlemler ve yetkililerin sıkça yaptığı uyarılar sonrası mega kentin birçok noktasında trafik yoğunluğu düştü.

Ekleme: 11.03.2022 18:20:14 / Güncelleme: 11.03.2022 18:20:14 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkili olmaya devam ediyor.

İstanbul Valiliği'nin kamu kurumlarında asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli tüm personelin idari izinli sayılması ve okulların tatil olması, yanı sıra yetkililerin sıklıkla zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın uyarıları etkili oldu. Kentte trafik yoğunluğu normal günlerde mesai çıkışı yaşanan yoğunluğun altında seyretti.

Saat 18.00 sıralarında, İBB trafik yoğunluğu haritası verilerine göre kent genlinde trafik, yüzde 11 seviyelerine kadar düştü. Anadolu Yakası'nda yoğunluk yüzde 6, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 17 olarak ölçüldü.

Trafik yoğunluğu Kartal D-100 karayolunda görüntülendi.

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün son verilerine göre, İstanbul'da bu gece ve yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 











Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar