Gaziantep’te mart ayında kar bereketi sevindirdi

Gaziantep’te bahar mevsiminin ilk ayı olan mart ayında etkisini gösteren kar yağışı şehri beyaza bürüdü.

Ekleme: 11.03.2022 17:45:15 / Güncelleme: 11.03.2022 17:45:15 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamanın ardından Gaziantep’te sabah saatlerinde kısa süre etkili olan ve gün boyu belli aralıklarla yoğun şekilde etkisini gösteren kar yağışı kentte sevince neden oldu.

Sabah saatlerinde başlayan, zaman zaman dolu olarak etkili olan kar yağışı akşam saatlerine etkisini arttırdı.

Kentte hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte günlerdir etkili olan yağmur sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini zaman zaman artırırken, vatandaşlar ise güne kar ile uyandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu da etkili olması beklenen kar yağışı kentte sevince neden oldu.

Akşam evlerine gitmek için iş yerinden çıkan bazı vatandaşlar da önlem olarak şemsiyelerini yanlarına aldılar.

Yoğun şekilde gerçekleşen kar yağışı zaman zaman yerini güneşli havaya bırakırken, yağışın ardından sosyal medyada “mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” atasözüne atıfta bulunularak çok sayıda paylaşım yapıldı.

Kar yağışıyla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 2 gün boyunca hafif ve orta şiddette zirai don uyarısında bulundu.

Tahminlere göre, kent merkezinde özellikle cuma gece hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece olacağı değerlendiriliyor.

Son yıllarda ciddi kuraklığın yaşandığı Gaziantep’te uzun yılların ardından geçtiğimiz ocak ayında etkili olan kar yağışı ile yüzler gülmeye başladı.

Beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi nedeniyle Antep fıstığı, zeytin ve hububat ekili arazilerde ekinlerin çürüdüğü, rekoltenin düştüğü Gaziantep’te yıllar sonra yağan kar yağışı, şubat ayında yerini belli günlerde yağmura bıraktı.

Geçtiğimiz yıllarda sonbaharın çok kurak geçmesi ve barajlardaki suyun da gittikçe azalması nedeniyle tarım alanlarında ciddi sıkıntılar yaşanmıştı ve bu durum ise başta çiftçiler olmak üzere vatandaşları endişelendirmişti. Ancak bu yıl etkili olan yağmur ve kar yağışı yüzleri güldürdü.

Gaziantep’in yıllar sonra karlı havanın etkisi altına girmesi özellikle de çiftçileri mutlu etti. En son 1968 yılında bir metre kar kalınlığı ölçülen kentte 54 yıl sonra kar kalınlığının bir metre, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aşması sevince neden olmuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar