Gaziantep güne kar yağışıyla uyandı

Gaziantep’te hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte günlerdir etkili olan yağmur sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Ekleme: 11.03.2022 08:30:13 / Güncelleme: 11.03.2022 08:30:13 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gaziantep’te sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırırken, vatandaşlar güne kar ile uyandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu da etkili olması beklenen kar yağışı kentte sevince neden oldu.

Türkiye'nin birçok ilinde soğuk hava, yağmur ve kar etkili olurken, Gaziantep'te de sabah saatlerinden itibaren kar yağmaya başladı.

Kentte günlerdir etkili olan soğuk, sis ve yağışlı hava bugün itibariyle yerini kar yağışına bırakırken, yüksek kesimler kar nedeniyle beyaza büründü.

Geçtiğimiz ocak ayının ardından kentte uzun bir aradan sonra kar yağması sevinçle karşılanırken, kar yağışı için yetkililer, vatandaşları ve özellikle araç sürücülerini hız yapmamaları konusunda uyardı.

Kar yağışı günlerdir etkili olan ve hayatı da olumsuz etkileyen soğuk havanın etkisini bir nebze de olsa azalttı.

Uzun yıllar sonra mart ayında kar yağması kentte şaşkınlıkla karşılanırken, kimi vatandaşların da kar yağışı sırasında cep telefonlarıyla öz çekim yaparak karın sevincini yaşadığı görüldü.

Kar yağışının ardından yollarda, ana caddelerde ve sokaklarda trafik akışında bir sorunun oluşmadığı gözlemlenirken, kent merkezindeki kavşaklarda görev alan trafik ve zabıta ekipleri, olası kazalara karşı sürücülere çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar