İDO yakıt fiyatları gerekçesiyle birçok seferi iptal etti

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İDO) son günlerde yakıt maliyetlerinin artmasını gerekçe göstererek birçok seferi iptal etti.

Ekleme: 09.03.2022 11:06:54 / Güncelleme: 09.03.2022 11:06:54 / Güncel
Destek için 

Edinilen bilgiye göre İDO, son günlerde artan yakıt maliyetlerini gerekçe göstererek birçok seferi iptal etti. Ayrıca işçilerin ücretsiz izne çıkartılacağı belirtildi.

Akaryakıt fiyatlarına bir hafta içerisinde 4’üncü kez zam geldi. Ulaşım sektörü de bu zamlardan olumsuz etkileniyor. Daha önce de bazı seferleri iptal eden ve birçok kişiyi işten çıkartan İDO, yeni adımlar atıyor.

Gelen son zamların ardından 28 Nisan 2022’ye kadar bazı seferlerin durdurulduğu öğrenilirken Bursa- Yenikapı arası yapılan arabalı vapur seferlerinin ise sadece hafta sonu yapılacağı öğrenildi. Pendik-Yalova arasında yapılan feribot ve deniz otobüsü seferlerinde de azalmaya gidildiği belirtildi.

İşçi çıkartılmasından endişe ediliyor

Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem arasında yapılan feribot seferlerinde de azalmaya gidildiği öğrenildi. Ayrıca talep eden işçilerin ücretsiz izne çıkartılacağı da belirtildi. Daha önce de birçok kişinin işten çıkartıldığı İDO’da yeniden işten çıkartmaların yapılmasından endişe ediliyor.