Kadirov, Zelenskiy'i tehdit etti.

Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Ukrayna'ya karşı Rusya'nın yanında savaşmak için bölgeye asker gönderen Çeçenistan'ın kukla lideri Kadirov, Zelenskiy'i tehdit etti.

Ekleme: 07.03.2022 12:08:42 / Güncelleme: 07.03.2022 12:08:42 / Dünya
Destek için 

Rusya'nın yanında Ukrayna'ya karşı savaşmak için asker gönderen Ramazan Kadirov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i tehdit etti

Kadirov, Ukraynalı liderin görevi devretmesini istedi.

"GÖREVİNİ VİKTORT YANIKOVİÇ'E DEVRET"

Rusya basınından Pravda'nın haberine göre Kadirov, Zelenskiy'e seslenerek görevini eski devlet başkanı Rus yanlısı Viktor Yanukoviç'e devretmesini istedi. Mesajında Gürcistan'ın eski lideri Saakaşvili'yi hatırlatan Kadirov, "Gerçekten korkuyla yaşayarak hayatının sonuna kadar Saakaşvili'nin izinden gitmek istiyor musun? Bu senin için en iyi seçenek olmaz, değil mi? Şansını çok zorlama. Ben seni bir başkan olarak görmüyorum ve o şekilde hitap etmiyorum. Yasalara göre Viktor Yanukoviç halen Ukrayna'nın lideri. Görevini ona ver ve kaderine razı ol" dedi.

"KENDİNİ KURTARMAN İÇİN TEK ŞANSIN"

Sözlerine devam eden Kadirov, " Rusya'ya güveniyorsan ve diyaloğa hazır olursan, o zaman sana doğru adım atmaya, sana sığınma hakkı vermeleri ve kendini kurtarman için Rusya Devlet Başkanı'ndan bizzat ricada bulunmaya hazırım. Bütün bunlar, şimdi beni dinlersen ve tek şansını kullanırsan mümkün olacak. Kaçacak bir yerin yok" ifadelerini kullandı.

VİKTOR YANUKOVİÇ KİMDİR?

Yanukoviç, 1997'den 2002'ye kadar Ukrayna'nın doğusundaki bir eyalet olan Donetsk Oblastı'nın valisi olarak görev yaptı. 21 Kasım 2002'den 7 Aralık 2004'e ve 28 Aralık 2004'ten 5 Ocak 2005'e kadar Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma'nın başkanlığında Ukrayna Başbakanı'ydı. Yanukoviç ilk olarak 2004 yılında cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuştu: ikinci tur seçimlere yükseldi ve başlangıçta eski Başbakan Viktor Yuşçenko'ya karşı galip ilan edildi. Ancak seçim, seçim sahtekarlığı ve seçmene gözdağı verme iddialarıyla doluydu. Bu, yaygın vatandaş protestolarına neden oldu ve Kiev'in Bağımsızlık Meydanı, Turuncu Devrim olarak bilinen olayda işgal edildi. Ukrayna Yüksek Mahkemesi ikinci tur seçimleri iptal etti ve ikinci tura karar verdi. Yanukoviç, bu ikinci seçimi Yuşçenko'ya kaybetti. Cumhurbaşkanı Yuşçenko'nun başkanlığında 4 Ağustos 2006'dan 18 Aralık 2007'ye kadar ikinci kez Başbakan olarak görev yaptı.