Dr. Elbek: Filistin'de 'ağlama duvarı' olarak bilinen yerin gerçek adı 'Burak Duvarı'dır

Dünya Kudüs Haftası nedeniyle Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen seminerde konuşan Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Kudüs’ün önemini anlattı.

Ekleme: 05.03.2022 10:25:08 / Güncelleme: 05.03.2022 10:25:08 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Dünya Kudüs Haftası nedeniyle "Kudüs Davası, Ümmetin Özgürlük Davasıdır" konulu seminer düzenlendi.

Konuşmacı olarak seminere katılan Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Siyonist işgalciler tarafından Burak Duvarı'nın ağlama duvarına çevrildiğine dikkat çekerek Müslümanların bu algıya inanmamaları gerektiğini söyledi.

"Kudüs, İslam'ın başkentidir"

"Kudüs sadece Filistin başkenti değil İslam'ın başkentidir." diyen Elbek, "3-4 sene önce işgalci ABD, Yahudiler ve emperyalizm gibi bütün zalimler ne dedi? Kudüs israilin başkenti dediler. Biz Kudüs İslam başkenti diyoruz ve öyle de kalacak, Allah'ın izniyle öyle olacak. Kudüs niye bu kadar önemlidir? Ümmetin davasıdır. Niye siz Kudüs hakkında bir programa katılıyorsunuz, bilgiler almak istiyorsunuz ve dinlemek istiyorsunuz? Çünkü Kudüs'te Mescid-i Aksa var. Mescid-i Aksa bildiğiniz üzere ilk kıblemiz, ikinci mescid ve üçüncü haram. Mekke, Medine ve Kudüs." dedi.

"Yahudiler 'Burak Duvarı'na algı için 'ağlama duvarı' diyor"

Siyonist işgalcilerin yalan ve algılar ile Kudüs’teki tarihi değiştirme çabasında olduklarına değinen Elbek, "Sizce Burak Duvarı mı ağlama duvarı mı doğrudur. Yoksa ikisi de mi doğru? Kardeşler, özellikle Türkiye basınında gerçek adı olan 'Burak Duvarı' kullanılmıyor. Hep 'ağlama duvarı' diyorlar. Böyle bir duvar yok. Bu ağlama duvarı sadece Yahudi ve işgalcilerin kavramı. Kudüs'te Müslümanlar için Mescid-i Aksa'da, Kubbetüssahra, peygamber mezarları, sahabe mezarları ve Burak Duvarı var. Çok mukaddes şeyler var. Yahudiler için hiçbir kanıt yok sadece diyorlar ki Süleyman Mabedi var ve yıkıldı. Süleyman Mabedi nedir? Mescid-i Aksa altında diyorlar ama bu Süleyman Mabedi yok. Şimdilik yok. Yahudiler 'bizim için Burak Duvarı yok ağlama duvarı var' diyerek bütün dünyaya Kudüs'te eserlerimiz var algısını oluşturdular. Bu ağlama duvarı dedikleri Burak Duvarı karşısında namaz kılıyor, ağlıyor ve sözde ibadet yapıyorlar. Ama ağlama duvarı yok. Bu kavram tamamen sahte. Asıl ve doğru olan kavram Burak Duvarı. Zaten eskiden de Burak Duvarı'ydı." ifadelerine yer verdi.

"Miraç olayı nedeniyle Kudüs çok önemli ve mukaddes bir yer"

"Burak Duvar'ı nedir ve bu ismin nereden geldi" sorularına da cevap veren Elbek, şunları aktardı:

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Burak Duvarı'ndan semaya yükselmiş yani Miraç etmiş. İsra Mekke'den Kudüs'e, Miraç Kudüs'ten semaya. Burak Duvarı Mescid-i Aksa'nın batı tarafında. Bu duvar çok eski ve mukaddes. O duvar hep fotoğraflarda ve medyada gördüğünüz Yahudilerin orada ağladığı ve namaz kıldığı yer gerçekte Burak Duvarıdır. Peygamber Efendimiz orada Allah-u Teâlâ ile orada görüşmüş. Cennete ve Cehenneme bakmış. Aynı gecede bütün yolculuğu yapmış ve Mekke'ye inmiş. Çok büyük bir mucize. Bu mucize nerede oldu? Kudüs'te oldu. Bu yüzden Kudüs çok önemli ve mukaddes bir yer. Ama ne yazık ki bu mukaddes Kudüs, ilk kıblemiz şimdilik kanıyor, çok kanıyor. Tarihin en kötü ve pis işgali altında. Tarihte çok işgaller oldu. Tarihçiler diyorlar ki, en kötü ve şiddetli işgalciler siyonist israil. Şimdi Kudüs bu pis işgal altında.

Yahudiler 'Süleyman Mabedi'nin kaybı sebebiyle ağlayarak burada dua ettikleri için batı bu duvarı 'Ağlama Duvarı' diye adlandırdı. Hâlbuki 'ağlama duvarı' olarak bilinen yerin gerçek adı 'Burak Duvarı'dır. Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) İsra/Miraç mucizesi esnasında devesini bağladığı yere bu hatırayı yaşatmak için bu isim verilmişti. Nitekim asırlarca Müslümanlar arasında böyle bilinegelmiştir. Bu tarihi mirasa ve bilgiye rağmen 'ağlama duvarı' adının yayıldığı görülmektedir. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar