Geleceğin Âlimleri Siirt’te yetişiyor: 41 öğrenciye icazet töreni

Siirt'te Şeyh Ahmet Bedevi Medresesi'nde düzenlenen icazet töreninde, hafızlık ve Arapça eğitimlerini başarıyla tamamlayan 41 öğrenciye icazetleri verildi.

Ekleme: 25.05.2024 15:40:09 / Güncelleme: 25.05.2024 15:41:38 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Törene Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, milletvekilleri, il müftüsü Şakir Pinal, müftülük personelleri, medrese âlimleri ve birçok misafir katıldı.

Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Seyyid Abdurrahim el-Bedevi selamlama konuşması gerçekleştirdi. El-Bedevi, konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, "Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Valimizi, Milletvekilimizi, il müftümüzü, müftülük personellerimizi, kıymetli seydalarımızı ve Kur'an ile ilim aşığı misafirlerimizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum." dedi.

Programın devamında, medresenin tarihçesi hakkında Molla Ahmet bir konuşma yaptı. Daha sonra, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal konuşmasını gerçekleştirdi. Müftü Pinal, hafızlık ve Arapça eğitiminin önemine değinerek, öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ise yaptığı konuşmada, medresenin ve eğitimin toplum için taşıdığı önemi vurguladı. Kızılkaya, "Bu gençlerimiz, geleceğimizin teminatıdır. Onlar, İslam'ın değerlerini kuşanarak, Kur'an'ın mesajını yaşayarak topluma öncülük edeceklerdir." dedi.

Törende ayrıca, Seyda Molla Burhanuddin Hocanın ilk mücazlarından Molla Emin el-Karsi, tebrik konuşması yaptı. Konuşmaların ardından ilahiler okundu ve icazetlerini alan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan medrese âlimi Molla Abdurrahim Baskın, hafızların ve ilim erbabının ailelerine minnettar olduklarını belirtti. Baskın, "Muhterem Kardeşlerim! Hafızlarımızın ve ilim erbabımızın anne ve babalarına da minnet borçluyuz. Onlar, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çocuklarını Kur'an'ı hıfz etmek ve İslam'ın özünü kavramak için bizlere emanet ettiler," ifadelerini kullandı.

Baskın, öğrencilere ve ailelerine teşekkür ederek, "Bu yüzden hafızlarımızın ve ilim icazetini alan kardeşlerimizin anne ve babalarına, özellikle de Allah yolunda hafızlık ve ilim öğrenme yolunda çabalayan kardeşlerimize teşekkür borçluyuz. Zira onlar Hazreti Peygamberin şu hadisi şeriflerine nail olmuşlardır: 'Kur'an-ı Kerîm'i okuyan ve hükümleriyle amel edenin anne ve babasına kıyamet günü bir taç giydirilir ki, bu tacın ışığı güneşi evlerimizin içinde farz etseniz dünya evlerindeki güneş ışığından daha güzeldir." dedi.

Konuşmasında hafızların ve ilim icazeti alan öğrencilerin İslam toplumundaki önemine değinen Baskın, "Sevgili Kardeşlerim! Hafızlarımız ve ilim icazetini alan kardeşlerimiz, bu ümmetin en kıymetli fertleridir. Onlar, İslam'ın değerlerini kuşanarak, Kur'an'ın mesajını yaşayarak, ilmiyle topluma öncülük edeceklerdir. Bu yolda yürüyen hafızlar ve âlimler, ümmetimizin dirilişini sağlayacaklardır. Adalet ve hak üzerine kurulu bir dünya ancak onlarla mümkün olacaktır." şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde, icazetlerin okunması ve takdimi yapıldı. İcazetlerin verilmesiyle birlikte öğrenciler büyük bir gurur ve sevinç yaşadı. Tören, öğle namazının kılınmasının ardından misafirlere yemek ikramıyla sona erdi. (İLKHA)