İlahiyatçı Akbaş, emperyalizmin tuzakları konusunda uyardı

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mehmet Akbaş, emperyalizmin sömürgecilik anlamına geldiğini ve emperyalizm tuzaklarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Ekleme: 04.03.2022 15:15:14 / Güncelleme: 04.03.2022 15:29:19 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Adem Topluluğu tarafından “Emperyalizmin Tuzakları” konulu bir konferans düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansta konuşan Dekan Akbaş, öğrencilere emperyalizmin tuzaklarına karşı dikkatli olmalarını söyleyerek, uyarılarda bulundu.

“Toplum sömürüldüğünün farkında olmaz”

Emperyalizmin sadece bir sahada değil birçok alanda kurduğu tuzaklarla faaliyet gösterdiğini aktaran Akbaş, “Bu tuzak gıda sektöründe olabilir. Öyle bir tohum üretilir ki size satar ve bir daha bundan tohum elde edemezsiniz. Siz televizyon dizilerini seyrederken farkında olmadan bir taraftan petrolünüz gider, enerjinize el konulur, planlar çevrilir. Çeşitli televizyon dizileriyle uyutulursunuz. Bazen bir mafya dizisi, psikolojik rahatsızlığı ifade eden, kadın-erkek ilişkilerini konu alan veya yanlış ilişkiler üzerine kurgulanmış bir dizi olabilir. Bunlar toplumu başka yöne yönlendirir. Böylelikle toplum sömürüldüğünün farkında olmaz.” dedi.

“Tuzaklar çok, bize düşen bu tuzakların farkında olmak”

Emperyalizmin birçok yönden tehlikelerinin olduğunu belirten Akbaş, “Emperyalizm şu tuzağı da kurar; ilk önce kişiye içki, sigara gibi sağlığa zararlı maddeleri ücretsiz getirir, alıştırır. Alıştırdıktan sonra önce parayla satmaya başlar. Bu sefer neye müptela edilmişse onu elde etmek için kişi yasal olmayan eylemlere yönelebilir, bu da başka bir tuzak. İşin başka bir boyutu; bir terör örgütü kurulur. Örgüte eleman bulmanız için işsizliğin olması lazım. Yoksa çalışan karnı doyan bir insan zaten örgüte üye olmaz, teröre bulaşmaz. O kişi alınarak çok büyük maaşlarla silahlı örgütlerde kullanılır. Yine bir başka acı tehlike ise şu an 7 milyon üniversite öğrencisinin kredi kartı tuzağıyla karşı karşıya kalması. Bunu anlatmak lazım. Mezhepler, ırklar üzerinden insanları savaştırabilirler. İki ülke arasında bir sınır sorunu meydana getirilir. İki komşu ülke birbirine düşman edilir. Tuzaklar çok, bize düşen bu tuzakların farkında olmak.” diye konuştu. (İLKHA)