Rus konvoyunun durma sebebi belli oldu!

Konvoyun Rasputitsa (çamur mevsimi) nedeniyle arazide hareket edemediği ve ana yola çıkmak zorunda kaldığı anlaşıldı.

Ekleme: 04.03.2022 09:52:11 / Güncelleme: 04.03.2022 10:07:59 / Dünya
Destek için 

Rus ordusunun Kiev'e uzanan 64 kilometrelik askeri konvoyunun durma nedeni ortaya çıktı. Konvoyun Rasputitsa (çamur mevsimi) nedeniyle arazide hareket edemediği ve ana yola çıkmak zorunda kaldığı anlaşıldı.

Dünya, Belarus’tan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e doğru ilerleyen devasa Rus askeri konvoyunun görüntülerini konuşuyor. Askeri konvoyun bir şerit halinde, her türlü saldırıya açık halde asfalt yoldan ilerlemesinin nedeni de benzer şekilde merak konusu.

Rus ordusunun 24 Şubat’ta başlayan işgal harekatının birçok sorunla karşı karşıya kaldığı artık askeri ve savunma uzmanları tarafından kabul ediliyor. Devasa konvoyun da benzer bir planlama ve lojistik problemler nedeniyle bu görüntüyü verdiği ortaya çıktı. 67 km.’lik Rus konvoyunun tek sıra halinde asfalt yoldan ilerlemesinin nedeni ise Rasputitsa (Çamur mevsimi) diye adlandırılan doğa olayı.

Tek  anayolu kullanmak zorunda  kaldı!

Rus ordusunun yaşadığı bu zorluk nedeniyle, Kiev’e giden tek anayolu kullanmak zorunda kaldığı kaydediliyor. Bu da uydu görüntülerine yansıyan kilometrelerce uzunluktaki askeri konvoyun oluşmasına neden oldu.

Bu da Rus askeri konvoyunu, her an Ukrayna ordusunun veya direniş gruplarının saldırılarına açık hale getirdi.