Şanlıurfa Barosunun sapkın ilişkileri savunan modacıyı Şanlıurfa'ya davet etmesine tepki

Şanlıurfa Barosu, düzenleyeceği etkinlik için sapkın ilişkileri savunan sözde bir modacıyı Şanlıurfa'ya davet etmesi tepkilere neden oldu.

Ekleme: 03.03.2022 18:05:19 / Güncelleme: 03.03.2022 18:26:03 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şanlıurfa Barosu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, 6 Mart 2022 Pazar günü, düzenleyeceği "Kariyer Günleri Söyleşi" isimli programa, halkın dini ve ahlaki değerlerine hakaret eden sözde modacı Barbaros Şansal'ı davet ettiğini paylaştı.

Yapılan duyurunun ardından halkın çeşitli kesimlerinden söz konusu şahsın programa davet edilmesi ile ilgili tepkiler gelmeye başladı.

Vatandaşlar, Şanlıurfa'nın insan hakları, eğitim, sağlık, intihar vakaları, madde bağımlılığı, işsizlik, elektrik ve buna benzer birçok kronik sorunu varken, baronun böyle marjinal bir şahsı, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya davet etmesine anlam veremediklerini ifade ettiler.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından da ciddi bir tepkiye neden olan program, Şanlıurfa Barosuna da ikiye bölmüş durumda.

Söz konusu programın iptal edilmesini isteyen baroya kayıtlı birçok avukat,  imza toplayarak baro yönetimine sundu.

Alınan bilgilere göre, bazı siyasi parti ve STK temsilcilerinin de söz konusu şahsın Urfa'ya davet edilmesi noktasında rahatsızlıklarını baroya illetikleri öğrenildi.

Durumu değerlendirmek üzere  toplanan baronun, ne karar alacağı merakla beklenirken bir tepkide Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği ve  Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesinden geldi.

 

İbrahim Halil Göven

"Şanlıurfa gibi bir yerde kesinlikle kabul görülmeyecek bir durumdur"

Peygamberler Şehri'ne böyle bir etkinliğin yakışmadığını ifade eden Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Göven, "Şanlıurfa Barosundan beklentimiz; bu etkinliği bir an önce iptal etmesidir. Baronun günü gelmeden bu etkinliğin iptal edildiğini duyurmasını bekliyoruz. Bu durum, halkın kabul etmediği, inancımıza aykırı düşen bir durumdur. Özellikle Şanlıurfa gibi bir yerde kesinlikle kabul görmeyecek bir durumdur. Bu etkinliğin ne esnafa ne de halka faydası var. Zaten ekonomik olarak zor durumdayız. Esnaf ve halk, ekonomik olarak zor günler yaşıyor. Bu zamanda böyle bir sapkın düşünceye sahip olan bir kişinin Urfa'ya gelmesi; Urfa'ya hiçbir fayda sağlamayacaktır. Urfalı gençlerimizin ahlakını bozmaya sebep olacaktır. Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği olarak böyle bir etkinliği kesinlikle kabul etmiyoruz. Böyle bir etkinlik Urfa'ya yakışmıyor. Şanlıurfa Barosuna kendi halkına saygı göstermek yakışır. Bu yanlış adımdan bir an önce geri adım atılmalıdır." diye konuştu.

 

İsmail Yılmaz

"Şanlıurfa halkı olarak böyle programların iptal edilmesini ivedilikle istiyoruz"

Şanlıurfa'nın Peygamber Şehri ve güzide bir şehir olduğunu ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Teşkilat Sorumlusu Başkanı İsmail Yılmaz, "Şanlıurfa'da toplumumuz ahlak ve maneviyatı önceliyor. Böyle bir toplumda ahlak ve maneviyatı öncelemediğiniz zaman; toplumda ahlaksızlıklar, sıkıntılar, sorunlar ve huzursuzluklar baş gösterecektir. Gelecek nesiller için de çok büyük sorunlar oluşacaktır. Kariyer günleri demek; örnek gösterilen kişilerin çağrıldığı programlardır. Bu noktada maalesef Şanlıurfa Barosunun 'Barbaros Şansal' isimli gayriahlaki düşünceleri temsil eden ve bunun öncülüğünü yapan kişinin Şanlıurfa gibi maneviyat dolu şehrimizde 'kariyer günleri' programına davet edilmesi; sanki Şanlıurfa halkımıza 'örnek' gösterilmesi gibi bir durum söz konusu olmaktadır. Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi olarak halkımızın bu sıkıntısını ve üzüntüsünü dile getirerek böyle bir programa karşı çıkıyor ve bu programın iptal edilmesini halk adına seslendiriyoruz. Bu ahlaksızlık, anti-ahlaki durumların Şanlıurfa'mızda görülemeyeceğini ve Şanlıurfa halkı olarak böyle programların iptal edilmesini ivedilikle istiyoruz. Derhal bu programlar iptal edilmelidir." diye konuştu.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar